5345654
اگر فردی دچار کجی زانو شده است از چه روش های درمانی باید کمک بگیرد چه توصیه هایی باید در پیش بگیرد تا بتواند این عارضه را برطرف کند توصیه های موثر متخصصین ارتوپدی در این زمینه چیست؟

جراح ارتوپدی، استئوتومی را مناسب ترین روش برای اصلاح کجی های استخوان دانست و گفت: این جراحی تنها برای افرادی که دچار اختلال در حرکت، درد و یا مشکل شده اند، انجام می شود.

کیوان احدی درباره روش‌های برطرف‌کننده کجی‌های زانو، گفت: افرادی که دچار کجی زانو به دلایل مختلف مانند ابتلا به پا پرانتزی و یا بدشکلی زانو بعد از گچ گرفتگی هستند می‌توانند نسبت به اصلاح کجی‌های زانو اقدام کنند.

این جراح ارتوپدی استئوتومی را یکی از روش‌های اصلاح‌کننده کجی زانو دانست و افزود: استئوتومی به روشی گفته می‌شود که طی آن استخوانی که دچار انحراف و یا کجی شده است بریده می‌شود و مجدد و در شرایط مناسب‌تر بر روی استخوان ثابت می‌شود.

وی افزود: انجام این جراحی هیچ محدودیت سنی ندارد اما تنها برای افراد صورت می‌گیرد که کجی زانو موجب اختلال در حرکت، درد و یا ایجاد مشکل در فرد شده باشد.

دبیر علمی چهارمین همایش بین‌المللی انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب‌های ورزشی ایران، با تأکید براینکه پیشگیری بهتر درمان است، یادآور شد: به افراد توصیه می‌شود با تقویت استخوان و مراقبت، مانع شکستگی استخوان شوند اما اگر استخوان دچار شکستگی شد و پزشک برای اصلاح آن گچ گرفتگی را تجویز کرد بیمار باید ملاحظاتی را رعایت کند.

این فوق تخصص جراحی زانو، افزود: بیماران باید توجه داشته باشند تا 2 هفته بعد از باز شدن گچ ممکن است افراد اختلالاتی در شکل استخوان احساس کنند که این مقدار طبیعی است اما اگر بعدازاین مدت استخوان به حالت بازگشت بیماران باید مجدد به پزشک مراجعه کنند.

وی یادآور شد: بیماران باید به خاطر داشته باشند استخوانی که از گچ بازشده باید قبل از 3 ماه باحالت اولیه بازگردد زیرا در غیر این صورت استخوان به همان شکل به هم متصل می‌شود و موجب بدشکلی استخوان می‌شود.

فارس