5291_636
این غذای سنتی و پرطرفدار همان اندازه که بسیار لذیذ و خوشمزه است به همان اندازه نیز خطرناک و مضر است و می تواند به بدن آسیب وارد کند بهتر است در مصرف آن بیشتر دقت کنید و اگر مشکلات فشار خون یا بیماری قلبی دارید از زیاده روی در خوردن آن پرهیز کنید

دکتر فرح‌بخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کله پاچه یکی از غذاهای سنتی ایرانیان است که بعضی از افراد به رسم نادرست از آن استفاده می‌کنند، چون این غذا با این که پرانرژی است اما حاوی چربی فراوانی می‌باشد و ارزش غذایی خاصی را دارا نمی‌باشد.
وی در خصوص مضرات کله پاچه اظهار کرد: کله‌پاچه سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب مضر است که منجر به انسداد و گرفتگی رگ‌ها و زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. همچنین افرادی که از بیماری نقرس یا مشکلات کلیوی رنج می‌برند باید از مصرف کله پاچه خودداری کنند و نیز افرادی که دیابت دارند نباید بیشتر از یکبار در سال از این غذا استفاده کنند چون چربی و قند در بدن قابل تبدیل شدن است.
فرح‌بخش درباره‌ی چربی کله‌پاچه عنوان کرد: چربی‌ها انواع مختلفی دارند یک دسته‌ چربی ترانس است که در روغن‌های جامد هیدروژنه وجود دارد، دسته‌ی دیگر چربی‌های اشباع است که در کره، خامه، سرشیر و کله پاچه یافت می‌شود و دسته‌ی آخر چربی‌های غیر‌اشباع است که در روغن‌های گیاهی وجود دارد. به علاوه سازمان جهانی قلب توصیه می‌کند افراد سالم کمتر از 10 درصد از انرژی روزانه را از چربی اشباع و در صورتی که مشکلات قلبی دارند کمتر از 7 درصد از انرژی روزانه را از این منبع تأمین نمایند، بنابراین چربی موجود در کله پاچه کاملاً نامناسب است و برای سلامتی بدن مضر محسوب می‌شود.
وی افزود: افراد سالم می‌توانند به میزان متعادل فصلی یکبار از کله پاچه استفاده کنند. به علاوه بعضی باورها همچون این که مصرف سرکه، آبلیمو یا آبغوره بعد از خوردن کله پاچه باعث شستن چربی آن می‌شود، کاملاً نادرست است و باید اصلاح گردد. به علاوه مصرف کله پاچه برای دریافت ویتامین و مواد مغذی اصلاً مناسب نیست.
فرح‌بخش خاطرنشان کرد: افراد برای دریافت ویتامین‌ها و مواد مغذی باید به سراغ موادغذایی سالم نظیر میوه‌جات، سبزیجات، غلات، نان‌های سبوس‌دار و حبوبات بروند چون املاح ویتامین‌ها و مواد آنتی‌اکسیدان این مواد قابل قیاس با کله‌پاچه نمی‌باشند، پس برای دریافت املاح و مواد مغذی مصرف کله پاچه توصیه نمی‌شود.