791523_291
برخی میوه ها در چاق شدن شما نقش زیادی دارند و موجب اضافه وزن شما خواهند شد می خواهیم عوامل کالری برخی میوه های چاق کننده را بشناسیم و به افرادی که قصد تناسب اندام دارند درباره آن ها هشدار دهیم

 کافی است تصمیم به لاغر شدن بگیرید و بخواهید از شر چربی هایی که دور تا دور بدن تان را احاطه کرده اند، خلاص شوید؛ آن وقت است که به مدد توصیه های دیگران دستورهای بلندبالای انواع رژیم ها و دستورهای غذایی به سمت تان روانه می شود. در میان انواع رژیم های گاه عجیب و غریب، رژیم گیاهی بر پایه میوه و سبزیجات همیشگی یکی از محبوب ترین ها بوده است. هم کالری کمی دارند و هم باعث سیری می شوند و لازم نیست زیر سایه مخوف رژیم ساعت ها گرسنه بمانید.

اگر تا پیش از این دل تان به سبزیجات و میوه های رنگارنگی خوش بود که ضمانت می کردند، چون سربازان جان بر کف نیزه به دست، به جنگ انبوه چربی های لمیده لابلای ماهیچه های تان بروند؛ برای ادامه خواب خوش تان کمی دست نگه دارید و با دقت سطور بعدی را بخوانید؛ چرا که شاید دشمنی سبزیجات و چاقی ظاهرا تنها قصه ای است برای خوابیدن شما!

جدیدترین تحقیقات یک گروه پشکی در دانشگاه هاروارد نشان می دهد که خوردن سبزیجات و میوه فراوان لزوما به معنای کاهش وزن نیست. بلکه انتخاب نوع سبزیجات در این میان نقش اساسی را ایفا می کند. مثلا سبزیجاتی که نشاسته دارند (مانند سیب زمینی، ذرت و … اعم از پخته، تنوری، سرخ شده و …) نه تنها در کاهش وزن موثر نیستند، بلکه به افزایش وزن هم منجر می شوند. در مقابل، آن دسته از سبزیجاتی که دارای فیبر بالا و قند پایینی هستند (مانند کلم بروکلی و بروکسل) می توانند روند کاهش وزن را تسریع کنند؛ چرا که قند خون را افزایش نمی دهند. در حالی که به نظر می رسد نتیجه تحقیقات این تیم پزشکی خنجر را از رو بسته است؛ در این شرایط راه حل چیست؟

این تحقیق که روی نزدیک به 134 هزار نفر طی 24 سال صورت گرفته است، میزان مصرفی سبزیجات و میوه آنها را زیر نظر گرفته و به بررسی روش زندگی شان پرداخته و روی عواملی که به به کاهش وزن منجر می شوند تمرکز کرده است. همچنین استعمال دخانیات، میزان خواب، میزان تماشای تلویزیون ورزش از جمله مواردی هستند که طی این تحقیق موردتوجه قرار گرفته اند.

1- مونیکا البر توا، محقق ارشد این پژوهش، معتقد است در آمریکا، اغلب انتخاب های مردم در میان میوه ها و سبزیجات، دور و بر آب پرتقال و سیب زمینی می چرخد. او در همین باره می گوید: «انتخاب های بسیار مناسب تری هم هست که می تواند از این دو، در کاهش وزن افراد موثرتر باشند.

به طور مثال؛ سیب، گلابی، میوه های توتی و سبزیجات بدون نشسته از آن دست انتخاب هایی هستند که با خیال راحت می توانند به سبد غذایی خانواده وارد شوند.

2- این ایده که خوردن سبزیجات و میوه بیشتر، می تواند وزن را کاهش دهد تنها در زمانی به نتیجه مطلوب می رسد که سبزیجات جایگزین چیز دیگری شوند و تمامی تعداد کالری های سبزیجات مصرف شده شمرده شوند.

تحقیقی در سال گذشته توسط دانشگاه آلاباما صورت گرفت که با بررسی یک هزار و 200 نفر دریافتند اگر مصرف سبزیجات و میوه جایگزین مصرف خوراکی دیگری نشود، کاهش وزن اتفاقی نمی افتد. هر اندازه هم که میزان مصرف سبزیجات بالا باشد، باز هم باید میزان کالری کاهش پیدا کند.

3- سبزیجات و میوه ها هر یک ویژگی های منحصر به فردی دارند. آن دسته از سبزیجاتی که قند خون کمتری دارند، می توانند گرسنگی را کاهش دهند. بنابراین اگر می خواهید میوه ای را انتخاب کنید که هم فیبر بالایی دارد و هم قند خون کمتری، به سراغ توتی و آووکادو بروید. یا اگرچه توت فرنگی چندان فیبر ندارد اما به همان اندازه قند خون کمتری دارد.

اگرچه گلابی و سیب قند خون بالایی دارند اما به دلیل فیبر فراوان شان، به یکی از بهترین میان وعده ها برای کاهش وزن تبدیل شده اند (به شرط آنکه زیاده روی نکنید!). در میان سبزیجات نیز گل کلم، بروکلی، سیب زمینی شیرین هم با این که کلی فیبر دارند اما از وجود کالری هم بی بهره نیستند.

4- یکی دیگر از مفیدترین معجون ها و نسخه های گیاهی برای کاهش وزن و پیشگیری از چاقی نوشیدن معجونی از هویج و جعفری تازه در فواصل زمانی مشخص در طول روز است. به گفته طبیبان سنتی، افرادی که در فاصله بین دو وعد ه غذای اصلی از این معجون استفاده می کنند. می توانند تا حد زیادی به از بین رفتن چربی ها و شکسته شدن سلول های چربی در بدن شان امیدوار باشند به ویژه اگر در کنار رعایت رژیم غذایی سبک و نوشیدن این معجون گیاهی، ساعتی در روز را به ورزش روزانه اختصاص دهند.

5- طبیبان سنتی همچنین بر این باورند که نوشیدن آب جعفری به تنهایی می تواند میزان قند خون را تنظیم و به سلامت افراد دچار اضافه وزن کمک کند. علاوه بر این مصرف جعفری در وعده های غذایی میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و آن را کنترل می کند. پس هنگام خرید، دقت کنید هویج تازه و برگ های تیره تر جعفری را انتخاب کنید.

مجله روشن – فرحناز دهقی: