How-to-Reduce-Exposure-to-Toxic-Dust-Inside-Your-House
بهتر است بیشتر به سلامت ریه هایتان اهمیت بدهید و سعی کنید گردو خاک ناشی از خانه تکانی را استنشاق نکنید و اجازه ندهید تا به سلامت ریه هایتان آسیب وارد کنند

یک فوق تخصص بیماری‌های ریوی، عنوان کرد: خانه تکانی و استفاده از مواد شوینده موجب تحریک ریه، تشدید بیماری و بروز بیماری‌های ریوی در افرادی که زمینه ابتلا به بیماری‌های تنفسی و ریوی دارند،می‌شود.

دکتر اردا کیانی با توجه به آغاز خانه تکانی‌ها، گفت: در خانه تکانی‌ها به افراد مبتلا به بیماری‌های حاد و مزمن ریوی توصیه می‌شود از مواد اسیدی و قلیایی در فضای در بسته استفاده نکنند، زیرا آزاد شدن گاز از این مواد موجب تشدید علائم بیماری می‌شود.

وی افزود: هم چنین تاکید می‌شود افراد به هیچ عنوان مواد شوینده اسیدی و قلیایی را در یکدیگر مخلوط نکنند زیرا این اقدام موجب آزاد شدن گاز خطرناکی می‌شود که ممکن است خطرات بسیاری برای فرد به همراه داشته باشد.

این فوق تخصص بیماری‌های ریوی در ادامه تصریح کرد: افراد باید به خاطر داشته باشند که فضاهای مرطوب مانند سرویس‌های بهداشتی که در آنها احتمال رشد کپک وجود دارد،با دقت بیشتری تمییز کنند و حتما در موقع نظافت از ماسک‌های فیلتر‌دار و دستکش استفاده کنند و به هیچ عنوان از وسایلی مانند جارو که موجب پراکندگی گرد و غبار می‌شود، استفاده نکنند.

کیانی در بخش دیگری از سخنانش یادآورشد: به افراد مبتلا به حملات آسمی که سابقه بستری در بیمارستان را دارند، تاکید می‌شود از انجام خانه تکانی به شدت خودداری کنند و از افراد دیگری برای انجام آن کمک بگیرند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پایان خاطرنشان کرد: خانه تکانی موجب تشدید بیماری‌های ریوی و تنفسی به خصوص در افرادی که زمینه ابتلا به این بیماری‌ها را دارند، می‌شود بنابراین توصیه می‌شود این افراد به صورت کلی به تنهایی خانه تکانی نکنند، در فضای در بسته که جریان هوا ضعیف است به مدت طولانی حضور نداشته باشند، از مواد شوینده استاندارد استفاده کنند و دستکش و ماسک فیلتر‌دار را جزو ابزار کار خود بدانند.
آنا