parents5

وقتی والدین زیاد با یکدیگر دعوا کنند صمیمیت و انعطاف در خانواده کاهش پیدا می کند که این امر می تواند هم در پسرها و هم در دخترها به افسردگی منجر شود. اگر چه دخترها بیشتر از پسرها در برابر استرس و تعارض های خانوادگی آسیب پذیرند. به همین دلیل جای تعجب نیست که دختران به ویژه زمانی که والدینشان ازدواج موفقی نداشته باشند در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار می گیرند.
یکی از دلایل احتمال این امر آن است که ازدواج ناموفق والدین باعث تغییر روابط دختر با والدین خود می شود. پدرانی که ازدواج ناموفقی دارند از خانواده به خصوص از دختران خود کناره می گیرند. ممکن است ساعت های زیادی سر کار بمانند و زمانی که به خانه می رسند با کسی ارتباط برقرار نکنند. فقدان آشکار علاقه پدر به دختر ممکن است به افزایش دلبستگی ناایمن او در روابطش با پدر خود منجر شود. برعکس مادری که ازدواج ناموفقی دارد اغلب برای دریافت حمایت عاطفی به دختر خود رو می آورد دخترانی که به شدت مشغول فراهم کردن حمایت عاطفی برای مادر خود باشند ممکن است خودشان چندان که باید چنین حمایتی دریافت نکنند. بعضی از مادران مسائل و مشکلات زندگی زناشویی خود را با دخترانشان مطرح می سازند و سعی می کنند در دعوای میان خود با شوهرشان دختران خود را به هم دستی علیه شوهرشان تبدیل کنند. این مسئله باعث می شود که دختران احساس کنند در مشکلات والدینشان گرفتار شده اند و با پدران خود بیگانه شوند.

متاسفانه معمولا فرزندان از این موضوع با خبر نیستند که علت این که والدینشان خشمگین طرد کننده سرد و بی عاطفه و مستبدند این است که ازدواج موفقی ندارند. کودکان معمولا از منظر خاص خود به مسائل و مشکلات نگاه می کنند. در نتیجه چنانچه کودکی احساس کند از طرف پدر یا مادر خود طرد شده یا مورد بی توجهی قرار گرفته است به احتمال زیاد آن مشکل را ناشی از خودش می داند. یکیاز کارهای مهم در درمان زنان بزرگسال این است که به آنها کمک کنیم تا این موضوع را به درستی درک کنند که آنچه والدین آنها در زمان کودکی شان انجام داده اند بیشتر از آن که به آنها مربوط بوده باشد عمدتا ناشی از آن بوده که والدین شان چه کسانی بوده اند و در چه شرایطی زندگی می کرده اند.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد