mother-and-tween-girl1
بهتر است والدین در دوران بلوغ از فرزند نوجوان خود دوری نکنند و سعی کنند بحث و جدل با این رده سنی پرهیز کنند اجازه ندهند اختلاف بین آن ها زیاد شده و موجب بروز ناراحتی میان فرزند و پدر و مادر شود

شاید آرزوی شما هم این باشد که ای کاش با مادرتان دوست بودید و می‌توانستید درد دلتان را به راحتی با او در میان بگذارید. اما متاسفانه دختران نوجوان به خصوص در سن بلوغ از مادر فاصله می‌گیرند و این فاصله گرفتن مشکلات زیادی برای او به وجود می‌آورد از افسردگی و تنهایی تا مشکلات اجتماعی و شخصیتی که بعدها ضربه‌های جبران ناپذیری را به وجود می آورد. این‌جا می‌خواهیم چند فوت و فن ساده برای به دست آرودن دل مادران و نزدیک شدن به آن ها را با هم مرور کنیم.
هر روز با هم صحبت کنید
بعد از تولد یک دختر در خانواده همه اقوام و آشنایان علاوه بر تبریک به مادر نوزاد به او این مژده را می‌دهند که :«خوش به حالت که خداوند یک همدم به تو داده است » چون از اولین صفات دختر مهربانی اوست پس سعی کنید همدم مادرتان باشید و حتما در روز زمانی را به صحبت کردن با هم اختصاص بدهید. حتی اگر شده به اندازه فرصت کوتاه نوشیدن یک فنجان چای، اما حتما از مسایلی که برای‌تان مهم است با مادرتان صحبت کنید و سعی کنید نظر مادرتان را بپرسید.
قدردانی کنید
 برخی از مادرها تصور می‌کنند با انتقاد کردن از دخترشان می‌توانند روی رفتار و کردار او تاثیر بگذارند. بنابراین با لحنی تند و خشن از او انتقاد می‌کنند. درست است که این رفتار اشتباه است اما بهتر است بجای این‌که با لحنی تند به پاسخ دادن به این رفتار مادرمان سعی کنیم با آرامش و نهایت احترام نظر خودمان را به او بگوییم و یا سکوت کنیم و در موقعیت مناسب سعی کنیم با مادرمان درباره این موضوع صحبت کنیم. باید با لحن دوستانه و نیز با رفتارهای معقول و مناسب روی اعمال او تاثیر بگذارید. البته همیشه سعی کنید با قدردانی کردن از زحمات مادر او را خوشحال کنید. مادری که متوجه شود که شما قدردان زحماتش هستید هرگز رفتار نامناسب از خود بروز نمی‌دهد. پس سعی کنید علاوه بر قدردانی کلامی از رفتارهایی مثل کمک کردن در زمان‌هایی که وقت‌تان آزاد است و یا انجام دادن کارهایی که او را خوشحال می‌کند، ارتباط‌‌تان را بهتر کنید.
مادرتان را خوب بشناسید
 برای برقرار کردن یک رابطه خوب و مستحکم با هر یک از افراد خانواده بویژه مادر در ابتدا باید او را خوب بشناسید و بدانید چه شخصیتی دارد. آیا مهربان است؟ آیا تندخو و بد اخلاق است؟ و… برای مثال او ممکن است موقع صحبت کردن با شما با لحنی تند حرف بزند و شما را برنجاند و احساسات شما را جریحه‌دار کند. در این زمان اگر می‌خواهید با مادرتان ارتباط خوب و دوستانه‌ای داشته باشید، باید سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، چند نفس عمیق بکشید و بعد از این‌که هر دو به آرامش رسیدید، آن وقت درباره موضوعی که باعث کدورت و ناراحتی بین شما شده است صحبت کنید. در واقع درباره مشکلات، احساسات، افکار، آرزوها و اهدافی که در زندگی دارید، با هم صحبت کنید اما جر و بحث نکنید.
قانون بگذارید
 با مادرتان صحبت کنید و سعی نمایید قوانین خوبی را برای ایجاد یک رابطه خوب و پابرجا بین خودتان در نظر بگیرید و این قوانین را به طور ثابت اجرا کنید. برای مثال، به هم قول بدهید که با محبت با هم رفتار کنید، به یکدیگر احترام بگذارید، درباره مسائلی که باعث ناراحتی میان شما شده صحبت کنید، قبل از این‌که آن مساله بزرگ و باعث کدورت بین شما شود. با مادرتان برنامه ریزی کنید و به سینما، تئاتر یا حتی به رستوران بروید، سعی کنید با یکدیگر باشید و وقت‌تان را با هم بگذرانید. با صبر و آرامش به حرف‌های هم گوش دهید. مهم نیست که در گذشته چه رفتاری با یکدیگر داشته‌اید مهم این است که حالا هر کاری را می‌توانید برای ساختن یک رابطه درست انجام دهید.
 اظهار محبت
 این نکته حائز اهمیت است که مادرها دوست دارند جمله دوستت دارم را از زبان دخترشان بشنوند. آیا مادرتان می‌داند که چقدر دوستش دارید و چقدر به او اهمیت می‌دهید. شما باید هم محبت خود را نسبت به مادرتان ابراز نمایید و هم به او نشان بدهید، مثلا در کارهای منزل به او کمک کنید. شانه‌هایش را ماساژ بدهید و او را ببوسید. برنامه‌ریزی کنید و با هم بیرون بروید، سعی کنید لحظات خوب و خوشی را در کنار یکدیگر سپری کنید..بدانید که وجود مادر در کنارتان می‌تواند نعمت بزرگی در حل مشکلات و چالش‌های زندگی شما باشد. پس خالصانه به مادرتان عشق بورزید، همیشه به او احترام بگذارید و مطمئن باشید عشق ورزیدن به مادر می‌تواند رابطه میان شما را مستحکم‌تر کند.