64565656

  برخی طرز فکرها در مورد انواع مواد غذایی و خوراکی باعث می شود آن ها را تهیه نکنیم و خود و اطرافیانمان را از مصرف آن ها محروم کنیم به برخی از این تفکرات اشتباه اشاره خواهیم کرد

روزانه حدود 200 مرتبه درباره غذاها تصمیم گیری می کنیم. شاید در نگاه اول زیاد به نظر بیاید تا زمانی که این رقم را بشکنیم: برای صبحانه چه چیزی بخورم؟ پنیر یا تخم مرغ یا…؟ میان وعده چه بخورم؟ و این روند همینطور تا پایان شب ادامه پیدا می کند.

با اینکه فکرکردن به این تصمیمات مهم است، افرادی که دچار اختلالات تغذیه ای هستند دیگر بیش از حد روی این تصمیمات تمرکز و فکر می کنند. این افراد نه تنها بیش از حد فکر می کنند بلکه افکارشان درباره غذا منفی است و در واقع خود را داوری می کنند. چنین طرز تفکری می تواند منجر به انواع مختلفی از مشکلات شود، از اعتماد بنفس ضعیف گرفته تا رفتارهای پرخطر، از جمله برنامه های غذایی یویو، ورزش و فشار بیش از حد در یک دوره، و شروع به پرخوری و اضافه شدن دوباره وزن در دوره دیگر.

شاید همین حالا درگیر یکی از این اختلالات تغذیه ای باشید و یا سعی می کنید خود را از این تفکرات دور کنید. رابطه ای بهتر با غذا و خوردن برقرار کنید، به همین منظور و برای اینکه کمتر دچار چنین افکاری شوید می خواهیم چند مورد از تفکرات شایع بد درباره غذا را معرفی کنیم.

این غذا برایم بد است

اینکه غذاها را به عنوان خوب و بد برای خود دسته بندی کنیم افکار منفی تغذیه ای و رفتارهای اشتباه را تقویت می کند، مخصوصا زمانی که تبدیل به وسواس می شود. بد قلمداد کردن بعضی غذاها زمانی که از آنها اجتناب می کنید باعث ایجاد حس محرومیت می شود و وقتی هم استفاده شان می کنید احساس گناه است که به سراغتان می آید. در نهایت فرد رو به مجازات خود می آورد و همین امر باعث به وجود آمدن چرخه ای از پرخوری و کم خوری می شود. تحقیقات نشان داده عدم تحمل مواد غذایی معمولا منجر به واکنش های فیزیکی به غذا ها می شود. افراد مستعد به اختلالات تغذیه نیز معمولا مستعد به واکنش های روانی تنی هستند.

این غذا چاقم می کند

این الگوی فکری می تواند حس شرم، گناه، و محروم ماندن را در فرد تحریک و دائمی کند. به جای لذت بردن از یک میان وعده یا غذای سالمی که حاوی چربی یا نوع خاصی از مواد غذایی است ذهن به سمت یک نتیجه گیری منفی می رود. این را به یاد داشته باشید: هیچ غذای خاصی منجربه چاق شدنتان نمی شود و یا برنامه غذایی سالمتان را بهم نمی ریزد. حتی گاهی پرخوری غذاهایی که مواد مغذی کمی دارند نیز نمی تواند به صورت ناگهانی وزنتان را بالا ببرد. برعکس چنین تفکراتی می تواند کم کم باعث کم خوری و پرخوری های نا منظم شود که سوخت و ساز بدن را کند می کنند و وزن فرد را بالا می برند.

کربوهیدرات یا چربی این غذا خیلی بالا است

اسم کربوهیدرات ها و چربی ها بد در رفته است، اما هر دوی این مواد به عنوان درشت مغذی شناخته می شوند و برای داشتن بدنی سالم که متناسب هم کار کند باید به اندازه کافی کربوهیدرات و چربی در برنامه غذایی خود داشته باشید. مطمئنا برخی منابع از دیگر موارد مغذی تر هستند، اما انواع این دو را می توان در یک برنامه غذایی سالم گنجاند. به جای اینکه روی مقدار کربوهیدرات و چربی غذا تمرکز کنید بیشتر به مزه و اینکه چقدر برای سلامتتان می تواند مفید واقع شود فکر کنید. هیچ اشکالی ندارد گاهی غذایی که می خورید کمتر مواد مغذی داشته باشد.

خوردن این غذا بعدها برایم عواقب دارد

مجازات خود یکی از پرخطر ترین رفتارهای اختلال تغذیه است. این کار نه تنها باعث می شود از غذا خوردن لذت نبرید، بلکه باعث بروز اعمالی می شود که برای سلامتتان مضر است. به جای اینکه به دنبال جبران کردن چیزی باشید که دیگر خورده اید، روی حال تمرکز کنید. همین که غذایی را خوردید به خود یادآور شوید که دیگر راه بازگشتی نیست و یا نمی توانید در چیزی که میل کردید تغییری ایجاد کنید. باید ذهنتان را از وسوسه اینکه خود را مجازات کنید منحرف نمایید، خود را متوجه فعالیتی کنید که از آن لذت می برید و به شما آرامش می دهد.

شاید زیاد منطقی به نظر نیاید، اما هرچه بیشتر روی غذاها متمرکز شوید، موفقیتتان نیز دشوارتر می شود. اگر شما نیز از این افراد هستید همیشه به خود یادآور شوید که تقریبا همه غذاها مقداری ارزش مغذی دارند. به خود اجازه دهید گاهی از غذاهایی که مواد مغذی کمی دارند نیز لذت ببرید، به خاطر داشته باشید هیچکس نمی تواند همیشه کامل و بی نقص غذا بخورد. به جای اینکه با بدن خود بجنگید بیاموزید به حرفش گوش دهید و به آن احترام بگذارید.

منبع:سایت دکتر کرمانی