7889

 می خواهیم عوامل مهم برای ابتلا به ام اس را بررسی کنیم این بیماری نیز شیوع زیادی در میان انواع رده های سنی پیدا کرده است سوالات مهمی که در زمینه این بیماری پیش می آید را در این مطلب آورده ایم

دکتر قاسم قارون:وقتیکه هرروز گزارش ازانواع سونامی بیماریها ی مختلف مزمن در رسانه ها دیده میشود، گوئی سیل ازچهار گوشه شهر در راه است ، پس بکجا باید پناه برد و دیگرکسی سالم مانده ؟ و یا اینکه این اخبارساختگی است ؟
براساس قانون اپی ژنتیک و تاثیراسترسهای مضائف تغذیه ای، زیست محیطی، روی ژنهای معلول این بچه ها ی امروز ، با ید در نسل آینده منتظر تشدید و توسعه بیماری ها و نوزادان مبتلا به سرطان باشیم – نمونه آن در چرنوبیل .

یکی از این سونامی ها در ایران بیماری ام اس – MS – است :

اصولا نوع عکس العمل های التهابی هر بافت از بدن تابع زمینه آناتومی، ساختاری و کارآیی ویا فزیولوژی آن عضو است.
بعنوان نمونه عکس العمل حساسیتی مخاط بینی با تب یونجه و حساسیت فصلی : تورم مخاط بینی مشکو ک به پولیپ ، ترشح یا روش و حتی خون دماغ های بی علت است ؛ و نشانه های التهابی برنش یا لوله های هوا را بصورت سرفه های تحریکی و آسم می بینیم ؛ و در تحریکات حساسیتی، روده بزرگ خود را در ابتدا بصورت اسپاسم و دلپیچه و یا سی آی Colon Irritable و در مرحله بعدی کولیت و در صورت ادامه تحریکات و پیشرفت بیماری کولیت اولسروز یا التهاب با زخم روده بزرگ همراه با اسهال خونی خود را نشان میدهد.

براین اساس عکس العمل حساسیتی بافت مغز هم نسبت به فیزیولوژی آن اختلال کاری در اعصاب حسی و یا حرکتی است. لذا بنظر من عارضه ( ام اس) یک عکس العمل تحریکی حساسیتی ، یا آلرژی بافت مغز است، که بر اساس زمینه و یا آمادگی ژنتیکی با عوامل محرک همچون در سایر بیماریهای خود ایمنی روی اعصاب موتوریک یا حرکتی بروز می کند که متاسفانه این تغییرات بافتی قابل برگشت آن در حمله های اولیه مانند کهیر در پوست و یا زخم روده از نزدیک قابل رویت نیست.

ولی چرا بیماری ام اس با سایر بیماریهای آلرژی خود ایمنی هم فامیل است ؟
1 . وجود سابقه یک یا چند بیماری حساسیتی مانند میگرن ، تب یونجه ، آسم، کهیر ، نورو درمیت و پسوریازیس و یا کولیت در خود و یا بستگان بخصوص خانم های بیمار ، همچون مادر ، خاله، و خواهر و حتی دختر خاله ایشان

2. حمله ای بودن بیماری ، یعنی بروز و آرامش مجدد در بدو کار که از خصوصیات بیماریهای کاری یا فانکشنال است که مستلزم یک زمینه ژنتیکی، تحریک پذیری و تعدادی محرک است که میتواند یک یا چند نوع باشد.

3. جوابگوئی بیماری به داروهای کورتون و اینترفرون ، از داروهای کلاسیک ضد حساسیتی و سیستم دفاعی

4. چون در بیماری ام اس ، مانند سایر بیماری های هم فامیل که گفته شد بیمار نا آگاهانه ، استرس های تحریکی مانند تغذیه صنعتی ویا نا مناسب ، آلودگی های زیست محیطی و سایر آلرژن ها را رعایت نمی کند، و بیماری ام اس ، مانند تحریک روده بعنوان حمله ای دیگر ، مجدداً شروع ولی متاسفانه درمان دیگر تنها با کورتون کار ساز نبوده ، در عمل میبایست از داروهای قوی تر مانند اینتر فرون و یا داروی ضد سرطان یعنی متو ترکسایت استفاده نمود که بطبع بدلیل ادامه تحریکات به هردلیل ، همانگونه که بیماری کولیت در انتها تبدیل به زخم و اسهال خونی میگردد ، بیماری ام اس هم با تکرار حمله ها پیشرفت کرده ، و فلج موقت و محدودی از اعصاب موتوری (حرکتی) نه تنها دائم شده ، بلکه التهاب و فلج دامنه وسیعتری پیدا میکند .

5. از آنجا که امروزه بدلیل تشدید تحریکات سیستم دفاعی بدن ، ما شاهد نوزاد با پوست زخم و یا بچه با اسهال خونی ، یعنی کولیت هستیم ، که نمودار بیدار شدن بیماری در رحم مادر است ؛ ابتلاء سنین پایین به بیماری ام اس هم در ایران ، ابعاد نگران کننده ای بخود گرفته، که چاره ای جز رعایت آلرژن و محرکها نیست، که هرنوع علامت درمانی دراز مدت بی اثر و همراه با اثرات جانبی عدیده می باشد که همه روزه میبینیم .

لذا با حمله اولیه ، که بیماری ام اس بکمک کورتون درمانی آرام میگردد ، باید این فرصت طلائی را از دست نداد و بدلائل فوق و با شنا خت آلرژنها حتی الامکان مانع بروز مجدد آن شد.

* مؤسس و رئیس مؤسسه تشخیص و درمان درد در آلمان