image_13950206123322
چگونه می توانیم از اطرافیان سالمندمان مراقبت کنیم چه کارهایی لازم است برای محافظت از آن ها انجام دهیم آن ها نیازمند چه نوع کمک های روحی از طرف ما هستند!

بارها شنیده ایم که برخی از افراد میانسال به ویژه خانم ها از این شکایت دارند که هرچقدر هم از خواب شان بزنند ، بازهم برای انجام دادن خیلی از کارها وقت کم می آورند. آنها می گویند چگونه می شود بین مراقبت از فرزندتان که به شما نیاز دارد و یا پدر و مادرتان که نیازمند توجه تان هستند و همچنین شغلی که خودتان به آن احتیاج دارید یکی را انتخاب کنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، گاهی این افراد در مسیر نگهداری عزیزان شان به شدت درمانده شده و احساس می کنند بین مراقبت از والدین پیر و فرزندان شان همچون ساندویچی در حال فشرده شدن هستند. در واقع به اینگونه اشخاص اصطلاح ” نسل ساندویچی ” اطلاق شده است. آنها پس از مدتی به شدت دچار اضطراب وافسردگی می شوند . این اشخاص باید مراقب سلامت خود باشند تا گرفتار عواقب بد خستگی جسم و روح نشوند. در واقع علایم زیر هشدار دهنده و زنگ خطری برای آنها محسوب می شود:

– خستگی ، به طوری که با یک شب و یا دو شب خوابیدن هم برطرف نشود.

– عدم احساس رضایت از زندگی

– ناامیدی و احساس تنهایی دایمی

– غافل شدن از نیازهای اصلی به علت نداشتن وقت ، انرژی یا انگیزه کافی

– زودرنجی، کم تحملی، ناامیدی و عصبانیت نسبت به کسانی که مراقب شان هستند.

– غمگین بودن و دایما گریستن

– کم خوابی یا پر خوابی

– لذت نبردن از کارهایی که زمانی از انجام دادن شان شاد می شدند.

– سر دردهای مکرر و یا تپش قلب

– نگرانی و اضطراب مزمن درخصوص اینکه چگونه به تمام کارهایشان برسند.

چند راهکار

اگر شما وضعیت نسل ساندویچی را دارید راهنمایی های زیر کمک می کند کمتر دچار استرس و افسردگی شوید:

1- اولین و مهم ترین کارها، مراقبت از خود است.

چنانچه از نظر عاطفی یا سلامت جسمی در وضعیت مناسبی نباشید چگونه از شما می توان انتظار داشت از دیگران مراقبت کنید. تاآنجا که می توانید استراحت کنید، غذای سالم مصرف کنید. زمانی هم برای کارهای خود اختصاص دهید، حتی اندک.

2- محدودیت هایتان را بشناسید.

ممکن است به نقطه ای برسید که احساس کنید نمی توانید همه کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید. وقتی به این نقطه رسیدید حتما کمک بگیرید. مسئولیت هایتان را اگر امکان دارد بین اعضای خانواده تقسیم کنید. دوستان و همسایه ها نیز گزینه های خوبی هستند.

اگر هم چنین افرادی در دسترس ندارید، با توجه به وضعیت مالی و نیازی که والدین تان دارند پرستار پاره وقت یا تمام وقت استخدام کنید. و بازهم اگر امکان انجام دادن این کار از لحاظ مالی مقدور نیست می توانید از موسسه های خیریه کمک بخواهید. موسسه های زیادی هستند که راه حل های مناسبی به شما پیشنهاد می دهند.

3- برنامه ریزی مناسب داشته باشید.

در خصوص کارهای مربوط به والدین یا فرزندان تان برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و تا حد امکان طبق برنامه پیش بروید.

4- تحت هر شرایطی آماده باشید.

تمام شماره تلفن های ضروری از جمله پزشکان، داروخانه ها و از این قبیل را در دسترس داشته باشید تا در صورت ضرورت به سرعت از متخصصان یاری بطلبید.

5- جا به جا شوید.

اگر والدین تان دور از شما زندگی می کنند ، بهتر است تغییر مکان دهید یا اینکه آنها را نزد خود آورید. فاصله زیاد بیش از هر چیزی وقت تان را هدر می دهد. اما اگر نمی توانید این کار را انجام دهید یادتان باشد به طور مرتب والدین تان را به نزد پزشک برده و معاینات روتین را انجام دهید تا دچار مشکلات ناخواسته و جبران ناپذیر نشوید. همچنین می توانید از برخی از افراد بخواهید که در نبود شما به آنها سر زده و شما را در صورت لزوم خبر کنند.

6- مشورت با مشاور را از یاد نبرید.

هرگاه احساس کردید دیگر نمی توانید ادامه بدهید و بیش از حد خسته شده اید حتما با یک مشاور صحبت کنید. این گونه افراد در مورد چنین فشارهایی آگاهی کافی داشته و می توانند با توجه به شرایط تان راه های مناسبی پیش رویتان بگذارند.
سلامت نیوز: چگونه از والدین و خانواده خود نگهداری کنید