FEET

دانشمندان دانشگاه پلی تکنیک تومسک ودانشگاه ملی غیر انتفاعی  مکزیک  روشی را برای درمان سندرم پای دیابتی با کفی مخصوص حاوی نانو ذرات نقره ابداع کردند. این تکنیک به مقابله با زخم های پای دیابتی کمک کرده  و بهبود  آنرا تسهیل و موجب ضدعفونی شدن آن و کاهش خطر قطع عضو می گردد.

کفی های حاوی نقره که با همکاری محققان دانشگاه  پلی تکنیک تومسک، دانشگاه مکزیک و شرکت  نووسیبرسک  تهیه شده است قادر به کاهش خطر قطع عضو می باشند.

این تحقیق نشان داد خواص ضد باکتریایی نقره ، موجب تسهیل بهبود زخم و جلوگیری از ابتلا این افراد به سندرم پای دیابتی می شود. محققان کفی های خاصی را برای افراد دیابتی ابداع کرده اند که آزمایشات  بالینی خود را گذرانده  است.

 پرفسور Pestryakov  رئیس گروه فیزیک و شیمی می گوید: دربیمارانی که از این کفی های  آغشته به نانو ذرات نقره را استفاده کردند زخم پا ترمیم  شده و خطر قطع عضو به طور قابل توجهی کاهش یافت

سندرم پای دیابتی آخرین و جدی ترین عارضه ی دیابت است. به دلیل وجود مقادیر زیاد قند در خون تغییراتی در اعصاب محیطی، عروق خونی، پوست و بافت های نرم و بافت استخوان ومفاصل دربیماران  ایجاد می شود. عفونت زخم وخروج و تراوش چرک  از مشخصات سندرم  پای دیابتی است.

تا 15 درصد از افراد مبتلا به دیابت درمعرض خطر بروز زخم در پاها هستند که درفرم  پیشرفته ی آن می تواند به قطع عضو منجر شود.

 گروهی از دانشمندان، دارویی را بر اساس نانو ذرات نقره ابداع کردند که دارای تأثیر جامع  بر ویروس ها ، باکتریها و قارچ ها است. دانشمندان به مدت بیش از ده سال با همکاران مکزیکی خود بروی این  دارو تحقیق کردند.

پرفسور Pestryakov  می گوید: ما یک قرار داد مالی بزرگ با دولت مکزیک برای این تحقیقات منعقد کردیم، گروه تحقیقاتی ما متشکل از پزشکان و دانشمندان خبره ای بودند که با همکاری یکدیگر کیفیت این محصول را بهبود بخشیدند.

منبع : diabetestma.org