heart5

به طور کلی، پیاده روی کمک می کند تا قلب شما سالم بماند. انجام ورزشهای سبک، به ویژه پیاده روی طبق آمارهای جهانی نه تنها قادر است انواع دردهای قلبی پایدار و غیر پایدار را تسکین و کاهش دهد بلکه قادر است موجب حل شدن لخته های داخل خون شریانی لب شده و از بروز سکته های بعدی جلوگیری به عمل آورد. همچنین ورزشهای سبک مانع از رسوب پلاکهای چربی در داخل عروق غذا دهنده قلب و یا رگهای دیگر نقاط بدن شده و در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی آینده در نزد افرادی که یک بار به سکته قلبی مبتلا شده اند دخیل است.
پیاده روی میزان استراحت ضربان قلب را کم می کند و احتمال بروز سکته قلبی را کاهش می دهد. پیاده روی خطر بروز مرگ در اثر بیماری قلبی را کاهش می دهد. 120 دقیقه راهپیمایی هفتگی با وجود بالا بودن کلسترول خون خطر بروز مرگ ناشی از بیماری قلبی را در مردان کاهش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که پیاده روی همگانی خطر بروز حمله قلبی را تقریبا به نصف کاهش می دهد. سابقا به بیمار قلبی دستور استراحت کامل می دادند و حرکت را بر او مجاز نمی دانستند ولی اکنون متوجه شده اند که میزان عاقلانه ورزش که زیر نظر پزشک انجام گیرد نه تنها زیان آور نیست بلکه در بعضی از انواع بیماریهای قلبی مفید نیز هست.

امروزه به بیشتر بیماران دچار حمله قلبی توصیه می شود که چند روز پس از بروز حمله قلبی می توان ورزش ملایمی همچون پیاده روی سبک و آرام را شروع کنند. تمرین ورزشی مانند پیاده روی علاوه بر افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند (یعنی افرادی که نشانه هایی از نارسایی قلبی ندارند اما دارای چندین عامل تهدید کننده بیماری قلبی هستند) برای آنهایی که حمله قلبی داشتند یا تحت عمل جراحی بای پس و یا آنژیوگرافی قرار گرفته اند نیز موثر است.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد