images

بیماری قلبی حتی پس از گذشت مدتها بعد از یائسگی مانع از داشتن روابط جنسی در خانمها نمی شود. نتایج تحقیق که بر روی 2763 زن یائسه 75 تا 79 ساله انجام شد نشان داد که حدود 40 درصد از زنان یائسه ای که به بیماری قلبی مبتلا هستند زندگی جنسی فعالی دارند. سرپرست این گروه می گوید: رابطه جنسی، جزئی طبیعی از زندگی زنان در همه سنین است.
دکتر کاران دوناهی در دانشگاه پزشکی شیکاگو مسئول بخش رابطه زناشویی و مطالعه تطبیقی معتقد است: معاشقه مکرر موجب می شود تا میزان استروژن در خانمها افزایش پیدا کند به همین دلیل کمتر به بیماریهای قلبی دچار می شوند و بافتهای واژینال آنها قابلیت ارتجاعی خود را حفظ می کند. رابطه جنسی باعث افزاش سطح هورمون در زنان می گردد. این هورمون زنان را در برابر بیماریهای قلبی محافظت می کند.

هنگامی که تحریک جنسی بیشتر می شود کششهای جنسی بیشتر می شود بنابراین فشار خون و ضربان قلب باز هم بیشتر می گردد. در هنگام او ارتباط زناشویی، تحریکات فیزیولوژیک هم به حداکثر می رسند. تعداد رضبان قلب 90 تا 145 مرتبه در دقیقه می گردد ولی پس از رسیدن به اوج فعالیت جنسی به تدریج فشار خون، ضربان قلب و تعداد تنفس کاهش می یابد و به حالت استراحت باز می گردد. همه این تغییرات در هنگام فعالیت جنسی امری ناخودآگاه و طبعی یمی باشد و ممکن است شما اصلا تا به حال به آن توجه نکرده باشید. واکنش افرادی که حمله یا جراحی قلبی داشته اند به این گونه مسائل مانند دیگر مردم است بنابراین باید قبل از ورود به آن اطمینانهای لازم را از طرف پزشک دریافت کرده باشند.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می ب