foodStress1-600x330

استرس بیش از حد در زندگی می تواند اثرات منفی بر روی بدن، خلق و خو و رفتار بگذارد. حتی می تواند به مشکلات جسمی کوتاه مدت و دراز مدت مانند اختلال در حافظه، توانایی های یادگیری، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر قلب، پوکی استخوان و سیستم ایمنی عملکرد ضعیف منجر شود. این یکی از دلایلی  است که  مردم به دنبال راه هایی برای مبارزه با استرس هستند.بهترین راه برای مبارزه با استرس آن است که  علت را پیدا کنند  و سپس سعی کنند آن را درمان کنند.  ورزش منظم، ماساژ و یوگا می تواند به کاهش سطوح استرس کمک کند با این حال،  برخی مواد غذایی خاص است که می تواند  با استرس  مبارزه کند .با خوردن این غذاها به آرامش خواهید رسید

برای کنترل استرس غذاهای مختلفی وجود دارند که در اینجا به 9 مورد از آن‌ها پرداخته‌ایم.

10 ماده غذایی که می‌توانند با استرس مقابله کنند عبارتند از:

1- پرتقال:

محققان آلمانی طی بررسی‌‌های خود در زمینه داروشناسی روانی دریافتند مصرف ویتامین C می‌تواند استرس را کاهش داده و سطح فشارخون و کورتیزول را پس از استرس به حالت معمولی بازگرداند. ویتامین C موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود.

2- سیب‌زمینی:

مصرف سیب‌زمینی، گزینه فوق ‌العاده‌ خوبی برای کاهش استرس است. این سبزی سرشار از بتاکاروتن و دیگر ویتامین‌ها بوده و نیز دارای مقدار فراوانی فیبر است که فرآیند جذب کربوهیدرات‌ها را در بدن به صورت نرم و یکنواختی انجام ‌داده و موجب احساس سیری و رضایت را در فرد می‌شود و به این طریق از بروز استرس پیشگیری می‌کند.

3- برگه زردالو:‌

برگه‌ زردالو سرشار از منیزیم است و از اینرو می‌تواند استرس را به خوبی سرکوب نماید. مصرف این ماده غذایی همچنین می‌تواند موجب آرامش عضلات شود.

4-بادام، پسته و گردو:

بادام سرشار از ویتامین B و E است و از این جهت می‌تواند سیستم ایمنی بدن را به نحو خوبی تقویت کند. گردو و پسته نیز موجب کاهش فشارخون می‌شوند. علاوه بر اینها، مغزها منبع خوبی از چربی‌های سالم محسوب شده و می‌توانند شما را به مدت بیشتری سیر نگه‌دارند.

5- گوشت بوقلمون:

گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید‌آمینه‌ تریپتوفان است که باعث ساخت سروتونین در مغز و در نتیجه تسکین و آرامش می‌شود.

6- اسفناج:

کمبود منیزیم در بدن می‌تواند موجب بروز سردردهای میگرنی و نیز احساس خستگی شدید شود. مصرف یک پیمانه اسفناج در روز 40 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می‌کند.

7- سالمون (ماهی آزاد):

رژیم‌های سرشار از اسیدهای چرب امگا3 از ابتلای قلب به انواع بیماری‌ها پیشگیری می‌کنند. دانشمندان در بررسی‌های مختلف خود در زمینه دیابت و متابولیسم دریافتند امگا 3 از بالا رفتن و اوج‌گیری هورمون‌های استرس (کورتیزول و آدرنالین) پیشگیری می‌کند.

8- آووکادو:

چربی‌های اشباع نشده و پتاسیم موجود در آووکادو، موجب کاهش فشارخون می‌شود. طبق گزلرش انستیتوی ملی قلب، ریه و خون، یکی از بهترین‌ راه‌های کاهش فشارخون مصرف پتاسیم است. ( پتاسیم موجود در آووکادو بیش از موز است).

9- سبزی‌جات سبزرنگ:

بروکلی و دیگر سبزی‌جات سبزرنگ منبع خوبی از ویتامین‌هایی هستند که موجب کاهش استرس می‌شوند.

نکته:

برای غلبه بر استرس به طور منظم ورزش کنید. به مقدار مناسب غذا بخورید طوری که سطح قند خون خود را متعادل نگه‌دارید. اگر قند خونتان پایین بیاید، انرژی جسمی و روحی و احساسی شما کاهش می‌یابد و موجب بروز استرس می‌شود.

10-چای سبز

چای سبز حاوی آنتی اکسیدان قوی مثل پلی فنول ها، فلاونوئیدها و کاتشین است. همه این آنتی اکسیدان ها کمک زیادی در ایجاد خلق و خوی مثبت به دلیل اثر آرام بخش  بر ذهن و بدن است. کسانی که حداقل پنج فنجان چای سبز در روز می نوشند می تواند  خلق و خوی بهتری در مقایسه با کسانی که چای نمی نوشند داشته باشند. هر زمان که استرس داشته باشید یک فنجان چای سبزبنوشید . کسانی که چای سبز را دوست ندارد  چای سیاه و سفید نیز بهتر است.