index

اهمیت اصلی ترویج تندرستی به دلیل تلاش برای اعتلای سطح بهداشت و عملکرد حرکتی، کاهش خطر بیماری و آسیب دیدگی و تسهیل بهبود در مواقع پیدایش بیماری یا آسیب دیدگی است. ترویج بهداشت حوزه فراگیری است که به جنبه های بهداشت فرد می پردازد. این رشته به افراد یاری می رساند تا تعادلی در نیازهای عاطفی، جسمی، اجتماعی، ذهنی و روحی خود پدید آورند که خود باعث افزایش بهزیستی و اعتلای سطح عملکرد شغلی و ورزشی می شود.
ترویج بهداشت دانش و هنر کمک به مردم برای درگوگون ساختن سبک زندگی و راهنمایی آنان برای رسیدن به وضعیت بهینه تندرستی است.
وقتی که تعادلی بین ابعاد جسمی، عاطفی، روانی و ذهنی زندگی پیش آید افراد می توانند به تندرستی بهینه یا بهزیستی دست یابند. بسیاری از افراد معتقدند که ترویج بهداشت مترادف تناسب اندام است. تناسب اندام تنها یکی از اجزای بعد جسمی بهداشت بهینه است. بعد جسمی بهداشت به وضعیت فیزیولوژیک بدن گفته می شود.
بعد اجتماعی بهداشت به روابط شخصی با دیگران شامل افراد خانواده، دوستان، همکاران و همسایگان می پردازد. پژوهش ها به روشنی آثار سودمند حمایت اجتماعی بر تندرستی افراد و کاهش میزان بیماری و مرگ و میر را نشان داده است.
نمونه های برنامه های بهداشت اجتماعی مشتمل است بر تفریح های تیمی و تیم های ورزشی در محل کار، تیم های حمایت کننده، برنامه های مهارت های ارتباطی، آموزش قاطعیت و تیم های حامی ترک سیگار و کنترل وزن.
بهداشت روان به شرایط روحی، احساس هدف دار بودن در زندگی، توانایی مهرورزی و مهر پذیری و احساس رضامندی و خوش قلبی نسبت به دیگران اشاره دارد. فعالیت های ترویج بهداشت در قالب کارگاه هایی جهت برنامه ریزی برای زندگی شرکت در امور خیریه و انجام کارهای داوطلبانه در موسسه غیر سودده به بهداشت روان یاری می رسانند.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد