خوراکی های کم کالری چه تاثیراتی روی بدن افراد مییگذارند و چه نوع مکانیزمی دارند که موجب کاهش وزن افراد می شود اکثر افرادی که در رژیم غذایی به سر میبرند از خوردن آن ها سر باز می زنند
استفاده از غذاهای کمکالری اغلب به عنوان یکی از عذابآورترین راهکارهای کاهش وزن معرفی شده است. در حال حاضر مسئله گرسنگی مهمترین چالشی است که افراد هنگام انتخاب رژیمهای سخت غذایی با آن مواجهاند.
محققان موسسه تحقیقاتی “باک” طی گزارشی در نشریه علمی Aging Cell اعلام کردند از طریق فریب دادن بدن و تحریک آن به صرف کالری کمتر میتوان عمر را تا 50 درصد افزایش داد.
گوردون لیتگرو، پژوهشگر بخش مطالعات عمر این موسسه و همکارانش به منظور درک بهتر فرآیند جذب کالری، 30 هزار ماده مخدر را در بدن کرمهای “نماتد” مورد بررسی قرار دادند.
این محققان مشاهده کردند مولکولی شبه مخدر موسوم به NP1 باعث تغییر سوخت و ساز در بدن کرمها میشود. به طور دقیقتر این مولکول با فریب دادن بدن کرمها محدودیتهایی را در مصرف کالری ایجاد میکند.
نتایج تحقیق همچنین نشان داد مولکول NP1 قادر است عمر کرمها را به میزان 50 درصد افزایش دهد.
لیتگرو در این خصوص اظهار داشت: «این مولکول باعث شد کرمها متوجه وجود غذا در دهانشان نشوند. در این حالت کرمها حس میکنند دهانشان خالی است و حتی زمانی که به اندازه کافی تغذیه شدهاند، واکنشهای کمکالری در فیزیولوژی بدنشان اتفاق میافتد».
وی افزود: «مسیرهای حسی ممکن است بیشترین نقش را در تغییر رژیم غذایی ایفا کنند. به نظر میرسد اعمال تغییر در پیامهای حسی تاثیر اندکی بر سایر اعضای بدن داشته باشد».
دانشمندان بر این باورند که با استفاده از این مولکول میتوانند انقلابی در توسعه داروهای رژیمی پدید آورند.
با توجه به اینکه مصرف غذاهای کمکالری باعث افزایش عمر میشود، دانشمندان در تلاشند تا دارویی کشف کنند که بدن را به مصرف کالری کمتر تحریک کند.