آسپیرین
آسپیرین تاثیرات مثبت زیادی روی قلب میگذاردباعث پیشگیری از بروز مشکلات قلبی شما می شود درباره این دارو توضیحات بیشتری در ادامه مطلب آورده ایم

امروز بیش از 50 میلیون نفر در ایالات متحده یعنی تقریبا 36 درصد جمعیت عمومی آسپرین را با دوز پایین برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی به طور روزانه دریافت می کنند.

توصیه تمام متخصصان بر این است که تجویز خودسرانه این دارو برای پیشگیری از بیماری قلبی باید فورا متوقف شود. مطالعات نشان می دهد کە مصرف بی رویه داروی آسپرین نه تنها مانع از بروز سکته های قلبی و عروقی نمی شود بلکه سبب خونریزی جدی داخلی نیز می گردد.

استفاده از آسپرین با دوز پایین در کسانی کە دارای بیماری های قلبی و عروقی می باشند و دچار سکته قلبی یا مغزی شده اند برای جلوگیری از تشدید این بیماری ها پیشنهاد می گردد. آسپرین از داروهای مصرفی سرپایی است کە با تجمع پلاکت ها در خون تداخل ایجاد کرده و از بروز لخته جلوگیری می کند. از طرفی بر واکنش های التهابی اثر داشته و مانع پیشرفت التهاب و بروز تب می گردد.

در اینجا 6 نکته ضروری در مورد مصرف آسپرین و ارتباط آن با سلامت قلب بیشتر معرفی شده است:

آسپیرین نباید بدون ارزیابی خطر قلبی عروقی و به طور منظم و روتین توسط پزشک، استفاده شود: انجام یک آزمایش ساده، امن و نسبتا ارزان برای بررسی و ارزیابی دقیق خطر حمله قلبی قبل از تجویز آسپرین بسیار مهم است و این که درک شود، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی در هر فرد بستگی به عوامل مختلف شناخته شده و ناشناخته دارد. کلسیفیکاسیون (سفت شدن شریان به دلیل رسوبات کلسیم) در شریان های کرونری اولین نشانه بیماری شریان کرونری است. وجود یک سی تی اسکن چند قطعه ای جدید و پرسرعت این امکان را برای پزشکان فراهم می کند که تستی را ظرف 10 دقیقه جهت تعیین نمره کلسیم شما انجام دهند. نمره کلسیم شما نشان دهنده میزان رسوبات کلسیم در شریان های شما است. با در نظر گرفتن عواملی همچون سن، جنسیت و خطرات قلبی، نمره کلسیم شما معیاری معتبر برای میزان خطر شما در ابتلا به بیماری شریان کرونری است. نمره کلسیم بالا نشان دهنده ایجاد پلاک در شریان ها و خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی در آینده است. از پزشک تان در باره انجام این آزمون مشورت کنید اگر: زن یا مرد بالای 30 سال با سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های زودرس قلبی هستید، یک مرد بالای 40 سال و یا زن بالای 50 سال هستید.

اگر سابقه ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را داشته اید، آسپرین می تواند نجات دهنده باشد: کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی یا سکته مغزی به عنوان پیشگیری ثانویه شناخته شده است. در بیمارانی که دچار این حملات بوده اند یا در اثر آنژین یک عملیات بای پس عروق کرونر یا آنژیوپلاستی عروق کرونر را تجربه کرده اند، مزایای آسپرین برای پیشگیری ثانویه بیشتر از خطر خونریزی ناشی از مصرف این دارو است.

اگر مبتلا به دیابت هستید، لزوما نیاز به مصرف منظم آسپرین ندارید: فواید مصرف آسپرین برای کاهش خطر وقایع قلبی عروقی به اثبات رسیده است، اگر چه بیماران مبتلا به دیابت تنها افرادی هستند که قبل از مصرف آسپرین باید ملاحظات خاصی در مورد آنها در نظر گرفته شود و با احتیاط و اجازه پزشک آسپیرین مصرف نمایند. انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند که آسپرین برای پیشگیری اولیه، تنها در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و دو که در معرض خطر بیماری های عروق قلبی عروقی هستند، و خطر ابتلا به خونریزی در آنها زیاد نیست، می تواند تجویز شود. این افراد شامل مردان بالای 50 سال و زنان بالای 60 سال مبتلا به دیابت است. در مورد دیابتی ها همیشه توصیه به دقت بیشتر در گرفتن نمره کلسیم است.

اگر شانس بیماری های قلبی عروقی به قدری بالاست که باید داروهای استاتین مصرف شود، شما نیاز به مصرف آسپرین نیز دارید: علت این توصیه این است که داروها به روش های مختلف تاثیر می گذارند. به این معنا که آسپرین مانند استاتین، نه کلسترول را کاهش می دهد و نه از تولید پلاک جلوگیری می کند. در عوض یک عامل ضد پلاکت است و نمی گذارد پلاکت ها لخته و به قدری بزرگ شوند که رگ مسدود شده و حمله یا سکته رخ دهد. از آنجایی که آسپرین از لخته شدن خون جلوگیری می کند، و موجب روان شدن خون می شود، پزشکان قبل از جراحی، آزمایشات، دندانپزشکی و … مصرف آن را قدغن می کنند. با این حال نباید بدون تجویز پزشک و به ناگهان مصرف این دارو را قطع کرد.

آسپرین یک داروی قوی است: مصرف دوز بسیار پایین آسپرین در روز یعنی 81 میلی گرم، می تواند خطر خونریزی مغزی و خونریزی گوارشی در مری، معده، روده و مقعد را دو تا 4 برابر افزایش دهد. و این دلیلی است که پزشک از شما می خواهد تا بدون تجویز او و انجام آزمایشات این دارو را مصرف نکنید.

آسپرین یک سحر و جادو برای مبارزه با حمله قلبی یا سکته مغزی نیست: سالم زندگی کردن بهترین روش برای جلوگیری از حمله یا سکته است بخصوص اگر زود شیوه زندگی سالم را انتخاب کرده باشید. سالم غذا بخورید، منظم ورزش کنید، وزن ایده آل را حفظ کنید و تا جایی که می توانید سیگار نکشید یا آن را ترک کنید.

منبع:www.everydayhealth.com

آوای سلامت ،