index

تغذیه صحیح مادر در دوران بارداری و شیردهی باعث سلامتی جسمی و ذهنی نوزاد می گردد و همچنین باعث تشکیل ذخیره مواد معدنی در بدن مادر خواهد شد که ایجاد این ذخیره در بدن مادر مسبب شیردهی بهتر او خواهد بود. بنابراین مادران در دوران بارداری باید از تغذیه خوب و کافی استفاده کنند و عدم استفاده صحیح از غذا باعث تولد نوزاد کم وزن و مستعد بیماری های مختلف می شود.
توجه به نوع پروتئین مصرفی، مواد معدنی و ویتامین های مختلف در این دوران از اهمیت خاصی برخوردار است. انرژی لازم در دوران بارداری مخصوصا در نیمه دوم حاملگی، 300 کالری بیش از دوران عادی زندگی است. پروتئین مصرفی نیز 30 گرم در روز بیشتر از مقدار نیاز عادی است که دو سوم آن از منابع حیوانی مثل گوشت، شیر، تخم مرغ، پنیر، ماهی و یک سوم بقیه از منابع گیاهی مثل نان و حبوبات باید تامین شود. مصرف مواد معدنی مخصوصا آهن، کلسیم و نمک لازم است.
آهن مورد نیاز باید از طریق مصرف غذاهایی مثل جگر، قلوه، گوشت، عدس، باقلا و میوه های خشک مثل انجیر، بادام و سبزیها مثل اسفناج، جعفری و لوبیا سبز تامین گردد و در صورت نیاز بیشتر از طریق تجویز دارو بوسیله پزشک تامین می شود.
کلسیم 5/1 برابر مقدار مصرف عادی مورد نیاز است. زیرا برای تشکیل استخوانها و دندانها لازم می باشد که از طریق مصرف شیر و فرآورده های آن مثل پنیر و ماست تامین می شود.
مصرف نمک در دوران حاملگی به توجه خاص نیاز دارد زیرا در مواقعی که زن باردار اضافه وزن بیشتر از حد طبیعی پیدا کرده و یا مایع در بافتها جمع شده و ورم پدیدار گشته باید مصرف نمک کاهش یابد زیرا باعث مسمومیت حاملگی می شود. بنابراین توصیه می شود از نمک بعنوان مزه غذاها استفاده و از خوردن نمک اضافی همراه با غذا پرهیز شود.
بجز کلسیم و آهن، مادران باردار به عناصری چون ید، فسفر، روی، منیزیم و غیره بیش از مواقع عادی نیاز دارند.
ویتامینها برای سلامتی نوزاد ضروری است. شیر، لبنیات و میوه جات حاوی ویتامین های لازم می باشند که همراه با آن از ویتامین D , A دارویی توسط تجویز پزشک نیز می توان استفاده کرد.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد