63
از نشانه های مختلف برای بیماری لوپوس چه میزان اطلاع دارید این عارضه در افراد مبتلا چگونه بروز میکند روش های درمانی مختلف برای این بیمار ی را می شناسید؟

لوپوس یک بیماری خود ایمنی و به معنی است که بدن به سلول های اندام هایی از جمله پوست، مفاصل، قلب، ریه، خون، کلیه ها و مغز حمله می کند چون نمی تواند بین میکروب های خارجی و ویروس ها و سلول های سالم افتراق ایجاد کند.

زمانی که سیستم ایمنی بدن به خود حمله می کند، این روند همراه با التهاب، درد و تورم است. با این حال با تشخیص مناسب، طرح درمان کافی و مدیریت می توان علائم فرد مبتلا به لوپوس را کاهش داد و زندگی راحت تری را تجربه کرد. علائم اولیه لوپوس از این قرارند:

راش پوستی: خارش پوست در افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی رایج است. در مورد لوپوس یک نوع از راش شناخته شده به نام بثورات پروانه ای شکل در گوش ها، بازوها و سینه و صورت است. این بثورات بخصوص در گونه ها و در بینی مشترک بوده و معمولا قرمزند. بثورات معمولا در تماس طولانی با گرما و یا نور خورشید بدتر می شوند. از آنجا که بثورات پوستی به علت بیماری خود ایمنی هستند، به درمان های موضعی یا سایر مداخلات پاسخ نمی دهند.

ضایعات دهان و بینی: اکثر افراد مبتلا به لوپوس از ایجاد زخم های دردناک در دهان یا بینی رنج می برند. زخم های دهانی هنگام غذا خوردن، نوشیدن، و یا صحبت کردن دردناک تر می شوند. در مورد زخم های سوراخ های بینی، تنفس محدود شده، و بیمار ممکن است درد و حساسیت در هنگام خروج ضایعات بینی را تجربه کند. این علائم معمولا در هنگام قرار گیری در معرض نور خورشید وخیم تر می شود. ارتباط بین لوپوس، ضایعات پوستی و نور خورشید هنوز به طور کامل توسط پزشکان مشخص نشده است اما در صورت هر تجربه هر گونه از این علائم باید فورا با پزشک تماس داشت.

التهاب مفاصل: یکی از شایع ترین علائم لوپوس، التهاب و درد مفاصل است بخصوص در دست ها، پاها، مچ پا، باسن و زانو. التهاب مفاصل معمولا یکی از اولین نشانه های لوپوس است و می تواند به پزشک در مورد تشخیص قطعی بیماری کمک زیادی کند. خبر خوب این است که استفاده از دارودرمانی تا حد زیادی در کاهش درد و التهاب مفاصل ناشی از لوپوس موثر است.

حساسیت به نور: بیماران مبتلا به لوپوس ممکن است با قرارگیری در معرض نور خورشید دچار تاول شوند و ضایعات پوستی موجود در آنها وخیم تر شود. با این حال نور خورشید تاثیر دیگری نیز روی این بیماران دارد و آنهم این که مبتلایان به لوپوس ممکن است سردرد یا دیگر علائم عدم تحمل به نور را تجربه کنند.

تب و سردرد: افراد مبتلا به لوپوس به طور منظم از سردردهای میگرنی و تب شکایت می کنند. البته ارتباط دادن این علائم بسیار غیر اختصاصی به لوپوس کار دشواری است چون می تواند ناشی از شرایط پزشکی دیگر از جمله سرماخوردگی یا آنفلوآنزا نیز باشد. هر گونه سردرد و یا تبی که برای چند روز یا چند هفته ادامه می یابد را نباید نادیده گرفت و حتما با پزشک در تماس بود.

درد قفسه سینه: در موارد شدید، درد و التهاب همراه لوپوس می تواند منجر به صدمه به ارگان های مهم دیگر از جمله ریه شود. اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن منجر به التهاب ریه و ایجاد درد خواهد شد. این درد اگر درمان نشود، فرد در معرض پنومونی همراه با علائمی از جمله سرفه، تب بالا، لرز و تنگی نفس قرار می گیرد.

ریزش مو: مانند بسیاری دیگر از اختلالات خود ایمنی، لوپوس می تواند از رشد طبیعی سلول های بدن جلوگیری کند. یکی از عوارض قابل مشاهده این روند، ریزش مو و اختلال در رشد مو است. به طور خاص، برخی از داروهای مورد استفاده در این بیماری نیز ممکن است رشد مو را مهار کند. حتی بیمار می تواند از دست دادن تمام عیار مو را تجربه کند. این عارضه در زنان و مردان مبتلا به لوپوس مشترک است. خوشبختانه اگر ریزش مو ناشی از دارو باشد، تعویض داروهای مختلف درمان لوپوس می تواند از آن جلوگیری کند.

رنگ پریدگی انگشتان: یکی از علائم نگران کننده لوپوس ابتلا به پدیده رینود است که توسط محدودیت جریان خون به انگشتان دست اتفاق می افتد و می تواند انگشت را بی حس و رنگ پریده کند. مشاهده هرگونه از این علائم نیازمند تماس بالافاصله با پزشک است چون درمان به موقع می تواند از این شرایط را کنترل کند.

خستگی: بیماران مبتلا به لوپوس اغلب احساس تخلیه انرژی و خستگی و فرسودگی می کنند؛ حتی اگر این بیماری تشخیص داده شده و یا تحت درمان باشد. لوپوس با سطوح انرژی از طرق مختلف تداخل دارد. علائم مداوم لوپوس می تواند چرخه طبیعی خواب را مختلف کند، ضمن این که استفاده از داروهای خاص برای مدیریت درد نیز علائم خستگی مفرط را به همراه دارند. افسردگی ناشی از کاهش کیفیت زندگی نیز می تواند منجر به تخلیه سطح انرژی و از دست دادن علاقه به فعالیت های روزمره شود. اگر شما هر کدام از این علائم را تجربه کردید، مداخلات دیگر پزشک می تواند منجر به بازگرداندن سطح انرژی و تعادل در خلق و خوی شما شود.

مشکلات کلیوی: علاوه بر ریه ها، قلب و مغز، لوپوس می تواند روی کلیه ها نیز تاثیر بگذارد به طوری که التهاب و اختلال در عملکرد کلیه و باقی ماندن سموم در بدن باعث می شود بیمار طیف گسترده ای از اختلالات دستگاه ادراری از جمله تکرر ادرار و تغییر رنگ ادرار را تجربه کند. در فرم های شدید، بیماران خون در ادرار و تورم در مچ پا را تجربه می کنند. توجه داشته باشید که اختلالات ادراری یک علامت نسبتا غیر معمول از لوپوس است و اگر در حال تجربه آن هستید، حتما با پزشک تان تماس بگیرید.
منبع:www.healthline.com
آوای سلامت ،