ANOREXA

نمودهای اصلی آنورکسیا عبارتند از:
ترس از چاق شدن
رفتارهای غیر عادی در خوردن
نیاز به داشتن کنترل
آثار گرسنگی

اولین نشانه آنورکسیا وحشت از چاق شدن است. افراد مبتلا فکر می کنند که بدنشان بیش از حد بزرگ است و آن ها به امتناع از خوردن غذا حتی زمانی که کاملا لاغر و نحیف شده اند ادامه می دهند. آن ها هدف لاغر شدن را بی وقفه دنبال می کنند و پیوسته منکر عواقب پزشکی رفتار خود می شوند. عزت نفس افراد مبتلا به آنورکسیا شدیدا به شکل بدن و وزن آن ها وابسته است.
افراد مبتلا به آنورکسیا رفتارهای غیر عادی خوردن از خود نشان می دهند آن ها عموما کمتر از هزار کالری در روز می خورند و منکر گرسنگی خود می شوند. زمانی که آن ها تلاش می کند تا کنترلی این چنین را حفظ کنند ممکن است به ورزش های طاقت فرسا رو بیاورند به طرز افراطی بخورند و سپس خود را وادار به استفراغ یا استفاده از مسهل و سایر داروها نمایند اگر چه بیش از حد خوردن و تمایل به بالا آوردن آنچه که خورده شده در بزرگسالان کمتر دیده می شود. در میان این افراد امتناع از خوردن رایج است آن ها از خود زرنگی نشان داده به نقاطی می روند که غذا را دور بریزند و از خوردن بپرهیزند. بر اهمیت رفتار نابهنجار خوردن به عنوان وسیله ای برای حفظ کنترل تاکید شده است در این حالت نخوردن به معنی کنترل داشتن و خوردن به معنی خارج از کنترل بودن تعبیر می شود. این وضع می توان شدیدا بر سایر جنبه ای زندگی فرد مانند عملکرد او در مدرسه تاثیر بگذارد زیرا چنین افرادی تنها زمانی می توانند توقعات را برآورده سازند که قادر به گرسنگی کشیدن باشند.
آثار گرسنگی به خودی خود بسیار حائز اهمیت است چرا که می تواند سبب اختلال های روان شناختی، فیزیکی و بیوشیمیایی باشد. بسیاری از نشانه های فیزیکی و علائم مرتبط با آنورکسیا به دلیل این آثار هستند. مشهودترین این نشانه ها لاغری است. از جمله سایر علائم عبارتند از حساسیت به تغییرات دما، خشکی پوست، ریزش شدید مو در پشت، صورت و بازوها، کندی ضربان قلب، پایین بودن فشار خون و یبوست. عادت ماهیانه ممکن است متوقف شود و حتی پس از بازگشت بدن به وزن طبیعی خود برای مدت چند ماه یا چند سال برنگردد. از دست رفتن آب بدن و کمبود ویتامین می تواند شدید باشد. بنابراین عجیب نیست که در این افراد مشکلات عمومی پزشکی ماند مشکلات قلبی- عروقی ناهنماهنگی عملکرد کلیه ها، مشکلات دندانی و پوکی استخوان رخ می دهد. در شرایط کاهش وزن شدید بسیاری افراد علائم افسردگی نظیر نوسانات خلقی، کناره گیری اجتماعی، تحریک پذیری، بی خوابی و حتی رفتارهای خود- تخریبی را از خود نشان می دهند. سایر علائم که می توانند بر روی پیشرفت تحصیلی فرد تاثیر گذار باشند عبارتند از عزت نفس ضعیف، تفکر خشک و انعطاف ناپذیر، کمبود قوه ابتکار و کمبود تظاهرات هیجانی.
آنورکسیا در پسران کمتر مشاهده می شود ولی زمانی که این اتفاق می افتد ویژگی های شاخص آن کاهش وزن غیر قابل توجیه، یبوست شدید و رفتار وسواسی و برنامه های روزانه تکراری و غیر قابل انعطاف است.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد