x-ray-of-broken-thigh-bone

اگر به تازگی جراحی ارتوپدی انجام داده اید بهتر است از برخی ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز برای ترمیم بافت استخوانی تان مصرف کنید و به بدنتان فرصت بازسازی استخوان آسیب دیده را بدهید و برای سرعت بخشیدن به بهبود استخوان هایتان از لحاظ تغذیه ای به خود رسیدگی کنید

آیا می‌دانید ترمیم شکستگی استخوان به انرژی زیادی نیاز دارد و برای افزایش سرعت ترمیم شکستگی، بیمار باید از تغذیه پر کالری استفاده کند؟ جالب است بدانید با آن که یک فرد بالغ فعال در حالت عادی به 2500 کالری در روز احتیاج دارد، بیمار بستری با شکستگی‌های متعدد ممکن است تا 6000 کالری در روز نیز نیاز داشته باشد و اگر این مقدار کالری تامین نشود ممکن است فرآیند ترمیم دچار نقص شود .

دکتر افشین طاهری اعظم، جراح استخوان و مفاصل با ذکر مثالی این مساله را دقیق‌تر توضیح می‌دهد: در شکستگی‌ استخوان‌های بلند، افزایش نیازهای متابولیک می‌تواند به درخواست کالری بیشتر از سه وعده غذایی طبیعی منجر شود. در واقع، برای تسریع فرآیند ترمیم بدن، باید 10 تا 20 گرم در دریافت پروتئین بدن افزایش وجود داشته باشد. همچنین بیماران مسنی که دچار شکستگی‌های استخوان لگن می‌شوند اگر به اندازه کافی منابع پروتئینی دریافت نکنند مدت زمان بیشتری برای ترمیم نیاز خواهند داشت، عوارض بیشتری را تجربه می‌کنند و سریع‌تر دچار مرگ می‌شوند .

استخوان شکسته، ویتامین و املاح می‌خواهد

آمینواسیدهای خاصی نظیر لیزین، آرژنین، پرولین، گلایسین، سیستن و گلوتامین، به افزایش بازجذب کلسیم و افزایش جذب کلسیم در صفحات استخوانی منجر می‌شوند و در بازسازی بافت آن کمک می‌کنند.
این جراح ارتوپدی با بیان این مطالب می‌افزاید: در واقع، افزایش مواد مغذی آنتی اکسیدانی می‌تواند موجب ترمیم بهتر شکستگی شود. آنتی‌اکسیدان‌ها شامل ویتامین E وC ، لیکوپن و آلفالیپولیک اسید می‌شود که موجب افزایش سرعت ترمیم شکستگی می‌شوند. همچنین افزایش دریافت مواد معدنی شامل کلسیم، فسفر، منیزیم، سیلیکون و روی نیز می‌تواند به بهبود قابل توجه شکستگی‌ها بینجامد. با در نظر گرفتن تک تک این عوامل بهترین روش برای افزایش سرعت ترمیم شکستگی‌ها درمان چندتغذیه‌ای است که دربرگیرنده انواع مواد معدنی و ریزمغذی‌های نام برده شده است .

نگذارید استخوان آسیب دیده تشنه بماند

استخوان‌ شکسته برای ترمیم به آب زیادی نیاز دارد‌. البته در مطالعات گوناگون در مورد میزان مصرف آب هنگام شکستگی‌ها به نکته‌ای اشاره نشده است، اما نیاز طبیعی بدن برای دو لیتر آب در روز است که هنگام شکستگی‌ها، به علت افزایش متابولیسم بدن و افزایش دریافت کالری برای دفع بیشتر املاح از بدن، مصرف آب بیشتر منطقی است.

مصرف آب‌های غنی شده با مواد معدنی نظیر منیزیم و فلوراید نیز در برخی مطالعات، موجب کاهش میزان شکستگی‌های ناشی از استئوپروز در افراد مسن شده است، هر چند روی میزان تراکم استخوان تاثیرگذار نبوده است .

امان از بی‌اشتهایی بعد از عمل جراحی ارتوپدی

کاهش اشتها بعد از عمل جراحی طبیعی است و ممکن است چند هفته بعد از آن نیز وجود داشته باشد.

به همین علت، دکتر طاهری توصیه می‌کند: مصرف غذاهای آهن و پروتئین‌دار بالا در رژیم غذایی بعد از عمل می‌تواند اشتهای بیمار را بهبود بخشد. همچنین مصرف داروهای مولتی ویتامین و آهن به صورت روزانه برای مدت یک ماه بعد از عمل می‌تواند به بهبود اشتهای بیمار کمک کند.

رفع یبوست بعد از جراحی ارتوپدی

یبوست از عوارض شایع بعد از عمل جراحی ارتوپدی است که در اثر عدم کارکرد کولون برای مدتی ایجاد می‌شود .

این جراح ارتوپدی با تاکید بر این که امروزه فرآیندها و داروهای متعددی برای از بین بردن این عارضه بعد از عمل مورد استفاده قرار می‌گیرد، توضیح می‌دهد: این روش‌ها شامل جراحی‌های لاپاراسکوپی، استفاده از داروهای استروئیدی ضد‌التهابی، شروع سریع تغذیه و فعالیت بعد از عمل، استفاده از فرآورده‌های طبیعی مسهل و داروهای مسهل و پروکینتیک‌ها می‌شوند. هر چند داروها یا موارد دیگر کمک‌کننده هستند، اما تسریع در فعالیت بیمار و همچنین شروع سریع تغذیه بعد از عمل می‌تواند این عارضه را بسرعت برطرف کند اما در موارد شدید باید از دارو درمانی نیز استفاده شود.

فعالیت بدنی و تقویت استخوان‌ها

فعالیت بدنی و تقویت عضلات موجب محافظت بدن از اثرات واقعی تروما بر بدن می‌شود. مطالعات مختلف نشان داده تقویت عضلات با استفاده از فعالیت بدنی می‌تواند موجب افزایش حجم عضلات بعد از عمل جراحی شود و علاوه‌بر کاهش ریسک شکستگی در استخوان‌های مختلف بدن می‌تواند به افزایش تسریع بهبود جوش‌خوردگی استخوان‌ها و تراکم استخوانی بالاتر بینجامد. پس فعالیت بدنی متوسط بعد از عمل توصیه می‌شود.

به گفته دکتر طاهری باید توجه داشت الکل، استفاده از مواد غذایی حاوی فسفریک اسید، کوکا، نوشابه، کافئین و مایعات حاوی کربوهیدرات بالا می‌توانند با توجه به کاهش تراکم استخوان در جلوگیری از ترمیم شکستگی‌ها نقش داشته باشد.

جام‌جم