در مصرف کاکائو زیاده روی کنید تا سالم بمانید

مدت ها قبل شکلات و کاکائو دو ماده ناسالم شناخته شده بودند. از این رو خرنوب* را جایگزین شکلات کرده و تا مدتی به روی آن مانور دادند تا اینکه بعد از مطالعات پی در پی دریافتند شکلات و کاکائو نه تنها هیچ ضرری به انسان نمیرساند بلکه بر انرژی، هضم غذا، سلامت قلب و عروق، سلامت ریه، حفاظت از آنتی اکسیدان و خلق و خوی تأثیر مثبت میگذارند .البته شکلات حاوی قند و چربی میباشد که دانشمندان همچنان در تلاشند تا این مورد منفی شکلات را از بین ببرند. در ادامه برای شما از فواید کاکائو و شکلات بیشتر خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

1. شکلات مخزن انرژی :

بیشتر مردم وقتی احساس میکنند سطح انرژی آن ها پایین تر از حد معمول است به شکلات روی می آورند و پس از خوردن آن احساس شادابی و پر انرژی بودن میکنند. ولی داستان به اینجا ختم نمیشود؛ شکلات سزشار از methylxanthine (ماده ای از خانواده کافیین ها) میباشد. این ماده بیشتر با عنوان تئوبرومین شناخته شده است. نکته قابل توجه احساس شادابی و پر انرژی بودن بعد از خوردن شکلات در همین تئوبرومین است. طی یک مقایسه و یک مطالعه به این نتیجه رسیدند که تئوبرومین با اثر تحریکی خفیف و مستمر باعث این مسئله میشود. آن آزمایش از این قرار بود که 37 زن با وزن و سن متوسط را جمع کردند و به بعضی از آن ها شکلات، به بعضی سیب و به بقیه هیچ چیز ندادند و با فاصله زمانی 5، 30، 60 و 90 دقیقه بعد از خوردن مواد غذایی از آن ها میخواستند درباره دولت نظر بدهند و بررسی های سیاسی کنند. تنها دو گروه سیب و شکلات تا نیمه نظر سنجی دوام آوردند و بعد از آن گروه شکلات توانستند از همه پیشی بگیرند و انرژی لازم برای پاسخ به سوالات را داشته باشند.

2. شکلات دوست آنزیم ها و باکتری های هضم کننده :

همانطور که میدانید باکتری های مفید معده در هضم غذا کمک زیادی به انسان میکنند. طبق تحقیقات اخیر کاکائو باعث میشود باکتری های موجود در معده بهتر کار کنند و همچنین این حقیقات نشان داده اند که شکلات باعث میشود تا تعداد این باکتری ها زیاد شود و غذا راحت هضم گردد.

در ادامه این تحقیق میتوان به این اشاره کرد که با خوردن شکلات بعد از غذا بزاق دهان شما کمتر ترشح میشود. این به این معناست که آنزیم آمیلاز که آنزیم هضم نشاسته است هدر نمیرود و همراه بزاق به معده انتقال پیدا میکند و هضم نشاسته های موجود در غذا با آنزیم خمیری آمیلاز به راحتی تبدیل به قند شده و جذب بدن میشوند. همچنین با خوردن شکلات غدد بزاقی لیپاز در معده راحت تر چربی های موجود در غذا را هضم میکنند.

3. کاکائو کاهش دهنده ی فشار خون:

در یک تحقیق موازی 18 روزه 44 مرد بزرگسال با بیماری فشارخون که تا به حال تحت درمان قرار نگرفته بودند جمع آوری شدند و روزانه به یک گروه از آن ها 30 میلی گرم پلی فنول شکلات تلخ و به افرادی دیگر روزانه با مقداری مشابه شکلات سفید میدادند. نتیجه آزمایش از این قرار بود که افرادی که شکلات تلخ خورده بودند 2.9 درجه از سیستولیک فشار خون آن ها کاهش پیدا کرده بود و افرادی که شکلات سفید استفاده کرده بودند 1.9 از دیاستولیک فشار خون آن ها کاهش یافته بود و به طور کلی در فشار خون این افراد بین 86 تا 68 درصد کاهش مشاهده شده بود.

تحقیق دیگر نشان داده است که افراد سالمندی که روزانه 2.11 گرم شکلات بدون قند مصرف دارند فشار خون آن ها نسبت به افرادی که مصرف ندارند پایین تر و همیچنین خطر مرگ به علت بیماری قلبی از آن ها به شدت دور است.


*خرنوب گیاهی است بومی شرق مدیترانه، احتمالا شرق میانه، که کشت آن حداقل مربوط به مدت ۴۰۰۰ سال قبل بوده است

منبع : Indulge in Cocoa to Promote Good Health

قسمت دوم : در مصرف کاکائو زیاده روی کنید تا سالم بمانید (بخش دوم)