محسن ناصری در ارتباط با تدابیر آشامیدن آب، اظهار داشت: بهترین وقت آشامیدن آب بعد از عبور غذا از معده، حدود 2 ساعت پس از خوردن غذاست البته زمان توقف غذا در معده به قدرت هاضمه معده و نوع غذا بستگی دارد.
وی افزود: نباید آب را یک نفس و با سرعت نوشید بلکه این مسئله به صورت تدریجی و در سه نفس توصیه میشود. همچنین خوردن آب بعد از غذا و پیش از نزول غذا سبب اختلال در هضم میشود چرا که سردی آب موجب کاهش حرارت معده خواهد شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه علامت نزول غذا احساس سبکی در قسمتهای فوقانی شکم است،گفت: آشامیدن آب در بین غذا مضر است،البته این مسئله برای افراد دارای مزاج گرم و خشک و کودکانی که نوشیدن آب در آنها سبب اعتدال حرارت معده و هضم خوب غذا میشود، مستثنی است.
متخص طب سنتی توصیه کرد: تا زمان عطش واقعی، اقدام به آشامیدن آب نشود چرا که گاهی عطش، کاذب است که علت آن وجود بلغم یا سودای محترق در معده بوده و علاج آن آشامیدن مقدار کمی آب گرم است.
ناصری ادامه داد: با آشامیدن آب در حالت ناشتا به علت تهی بودن معده از غذا، آب سریعاً به اعضای اصلی بدن نفوذ کرده و موجب ضعف حرارت غریزی میشود.
وی اضافه کرد: نوشیدن آب بعد از فعالیت بدنی، بعد از حمام، بین خواب و بعد از خواب مضر است زیرا میتواند سبب کم شدن حرارت غریضی و ضعف قوا شود.
ناصری در پایان گفت: نوشیدن آب سرد پس از مصرف شیرینی یا ترشی همچنین بعد از میوههای تر موجب فساد معده میشود.
فارس