030716_liquidgold_THUMB_LARGE
 زنان شیرده برای شیردهی باید بیشتر مراقب باشند و حتما شیر اولیه یا همان آغوز را به نوزادشان بدهند و از وی دریغ نکنند آغوز خاصیت های بیشماری دارد که اکثر تازه مادران از آن بی خبرند در ادامه توضیحات بیشتری در این زمینه برایتان داریم

محمد زاده استاد یار دانشکده علوم تغذیه گفت: شیر خوار تا پایان 6 ماهگی از هر غذای کمکی بی نیاز است و فقط باید از شیرمادر تغذیه کند زیرا این ماده غذایی حاوی آب و املاح مورد نیاز برای رفع نیازهای غذایی نوزاد است.
محمد زاده تغذیه نوزاد از آغوز را مهم دانست و اظهار داشت: آغوز علاوه بر اینکه به‌عنوان اولین واکسیناسیون نوزاد عمل می کند، از بدن او در برابر بسیاری از عفونت ها محافظت می کند.
این استاد یار دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: آغوز حاوی مقدار زیادی ویتامین A  محلول در چربی، کاروتینوئید، ویتامین E ،پادتن ها،سلول های محافظ و ماده ضد میکروبی به نام ایمونوگلوبولین است.
وی آغوز را اولین واکسن نوزاد بر ضد بیماری های عفونی دانست و تصریح کرد: خوردن آغوز سبب دفع  مکونیوم (ماده سیاه رنگ موجود در روده های نوزاد در هنگام تولد ) و رشد میکروب های مفید روده می شود.
وی افزود: هر زمان که نوزاد  از شیر مادر تغذیه می کند مقدار پرولاکتین خون (هورمونی برای افزایش میزان شیر)  افزایش یافته  و شیر بیشتری تولید می شود. هرچه کودک بزرگتر شود رنگ شیر متناسب با نیاز های رشد او تغییر می کند.
باشگاه خبرنگاران