بر اساس مطالعه‌اي كه در آمريكا انجام و روز سه‌شنبه منتشر شده است، يك دارو كه در حال حاضر از آن براي درمان سرطان كليه استفاده مي‌شود، نتايج نويدبخشي در درمان شايع‌ترين و كشنده‌ترين نوع سرطان خون بزرگسالان نشان داده است.
به گزارش دکتر سلام به نقل ازخبرگزاري فرانسه از شيكاگو، داروي “سورافنيب” (‪(sorafenib‬ به يك جهش ژنتيكي كه در حدود يك سوم از بيماران مبتلا به “لوسمي حاد ميلويد” (‪ (AML‬فعال است، حمله مي‌كند.

“مايكل آندريف” از “مركز سرطان ام.دي اندرسون دانشگاه تگزاس” در هوستون گفت، از آنجا كه پيش آگهي بيماري در بيماران مبتلا به لوسمي حاد ميلويد بسيار ضعيف است و اميد به بهبود بيمار بسيار كم است، بنابراين به نظر مي‌رسد كه استفاده از اين دارو براي درمان سرطان خون گام مهمي به پيش باشد.

در مرحله اول اين آزمايش باليني، داروي سورافنيب متوسط درصد سلول‌هاي سرطان خون را كه در خون گردش مي‌كنند، در ميان بيماران مبتلا به لوسمي حاد ميلوييد كه از اين جهش ژنتيكي برخوردار بودند، از ‪ ۸۱‬درصد به ‪ ۷/۵‬درصد و در مغز استخوان از ‪ ۷۵/۵‬درصد به ‪ ۳۴‬درصد كاهش داد.

آندريف گفت، تا اين تاريخ عوارض جانبي عمده‌اي در اين آزمايش باليني ديده نشده است.

اين دارو بر سلول‌هايي كه نسخه عادي اين ژن را دارند تاثير چنداني نمي‌گذارد و در تشكيل سلول‌هاي خوني عادي مداخله نمي‌كند.

گروه آندريف هم اكنون مرحله دوم اين آزمايش را كه در آن داروي سورافنيب با شيمي درماني استاندارد خاص لوسمي حاد ميلوييد تركيب مي‌شود، آغاز كرده‌اند.

سالانه حدود ‪ ۱۴‬هزار مورد جديد ابتلا به ‪ AML‬در آمريكا تشخيص داده مي‌شود و اين بيماري هر سال حدود هزار نفر را به كام مرگ مي‌كشاند.

اين مطالعه در مجله “موسسه ملي سرطان” منتشر شده است.