Heart-and-stethoscope

متاسفانه آمار آسیب دیدگی خردسالان روز به روز افزایش می باید می خواهیم با روش های محافظت بیشتر از خردسالان در برابر حوادث آشنا شویم و حوادث غیر مترقبه را مهار کنیم

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: حوادث ترافیکی و غرق شدگی دو عامل مهم مرگ و میر کودکان در کشور است و متاسفانه علت اصلی مرگ و میر کودکان در استان کرمان مسمومیت ها و حوادث است.

 علی اکبر حقدوست روز دوشنبه در نشست کارگروه بانوان و خانواده استان کرمان افزود: مرگ کودکان در استان کرمان 20 درصد از متوسط کشوری بالاتر می باشد و در مورد مسمومیت ها مصرف سموم کشاورزی و متادون دو عامل اصلی است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در استان کرمان مرگ مادران در زایمان 30 درصد بیشتر از متوسط کشوری است که عمده آن به زیرساخت های ضعیف بر می گردد و وجود زنان اتباع افغان به این مشکل افزوده است.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی قبل از ازدواج افراد، برای آماده سازی و تربیت و ارتقای فرهنگ تشکیل خانواده مطلوب برنامه دارد و مراکز مشاوره ای تشکیل شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: یکی از اقدامات جدی در حفظ حقوق مادر و نوزادان، نوع مکان های زایمان است که آبان و آذر مراکز زایمان با حضور پدر خانواده افتتاح می شود.
وی بیان کرد: تربیت متخصصان روانشانس برای کودکان خاص، بیش فعال و دارای مشکلات خلقی از جمله اقدامات برای ارائه خدمات به کودکان است.
حقدوست گفت: در دانشگاه علوم پزشکی کرمان برای کارمندان خانم و کودکانشان خدمت هایی ارائه می دهیم که برای سایر سازمان ها الگو باشیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر با نسلی مواجه هستیم که با بزهکاری ها و انواع مشکلات مواجه هستند و وظیفه قانونی، اخلاقی و شرعی داریم که به آنها کمک کنیم.
وی ادامه داد: مشکل و خطر در کمین فرزندان والدین بزهکار هست و اگر ما نتوانیم مکانیسمی برای حمایت و جداکردن این خانواده ها پیدا کنیم سرنوشتی بهتر از این پدر و مادر نخواهیم داشت.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان نیز در این نشست گفت: کمتر از یکسال مسئولیت کارگروه حقوق کودک به اداره کل بانوان و خانواده استانداری واگذار و در این کارگروه چهار کمیته ارزیابی و پایش، حقوقی و قضایی، آموزش و اطلاع رسانی و حمایتی و هماهنگی تشکیل شده است.
فاطمه سادات حسینی با بیان اینکه بحث کودکان یک موضوع جهانی است افزود: برطرف کردن مسائل و مشکلات کودکان دغدغه همه است و برای مدیران و سازمان های به منظور حل مشکلات فضاسازی شود.
وی تصریح کرد: شاید در ابتدای راه باشیم و نیاز باشد برنامه ریزی های عمیق تر و دقیق تر داشته باشیم اما در استان کرمان بین دستگاه ها و سازمان هی مردم نهاد تعامل وجود دارد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: تعدادی از کودکان ما بازمانده از تحصیل هستند و چه بسا همین نداشتن آموزش باعث بسیاری از آسیب ها و مشکلات برای خود و خانواده هایشان است.
وی تصریح کرد: نداشتن هویت و شناسنامه، کودک آزاری، ازدواج های زود هنگام در برخی شهرستان ها از عمده آسیب های کودکان است و ریشه این مشکلات به فقر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی بر می گردد.
حسینی ادامه داد: برای حل این معضلات باید به صورت ساختاری و علمی و همکاری، همه مدیرانی که متولی این امر هستند و سازمان ها حمایت کننده از کودکان تلاش کنند و این ظرفیت در استان کرمان وجود دارد.
وی تاکید کرد: باید در بحث فعالیت های سازمان های مردم نهاد فعال حوزه کودکان ویژه برنامه ریزی کنیم و همه باید دغدغه حقوق کودک را جدی بگیریم و در حوزه پیشگیری و درمان قدم های موثری برداریم.
کارگروه بانوان و خانواده استان کرمان با حضور دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، مشاور عالی استاندار کرمان و جمعی از مسئولان استان در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری برگزار شد.

ایرنا