misconceptions-about-weight-loss-1

چه روش هایی تضمین کننده لاغری ما هستند و موجب از بین رفتن چاقی مان می شوند اضافه وزن با چه کارهایی قابل برطرف شدن خواهد بود پیشنهادات جالب پزشکی در این باره چیست چه نوع راهکارهایی در این زمینه وجود دارند

خبرهای گاه متناقض درباره روش‌های لاغری باعث شده تصورات اشتباهی درباره مقوله کاهش وزن شکل بگیرد. در این‌جا به سه تصور اشتباه اشاره می‌‌شود.

 

۱- ارتباط بزرگی بشقاب و اضافه وزن
بشقاب کوچکتر انتخاب کنید کمتر خواهید خورد. شنیده‌اید که متخصصان تغذیه این را به عنوان یک حقه روانشناختی ساده برای این‌که کالری کمتری جذب کنید، پیشنهاد می‌کنند. اما یک تحقیق تازه اشاره دارد که بشقاب کوچک‌ واقعاً در رژیم غذایی روزانه‌ نقشی تعیین‌کننده دارد.
براساس این تحقیق وقتی ۸۵ نفر خودشان از بوفه برای خود غذا سرو کردند، آن‌هایی که غذا را در بشقاب‌های بزرگ می‌ریزند نسبت به که کسانی که ظرف‌های کوچک‌تر انتخاب می‌کنند کالری بیشتری مصرف نمی‌کنند. در عوض افرادی که بشقاب‌های بزرگ را بر می‌دارند مایل هستند آن فضای اضافی را با میوه و سبزیجات سالم پر بکنند.
تامارا بوچر، متخصص رفتار مصرف‌کنندگان در زوریخ سوییس و یکی از نویسندگان این تحقیق گفت: «ما نگاه دقیق‌تری به ادبیات موجود انداختیم و متوجه شدیم که آدم‌ها زمانی کالری بیشتر را از ظروف بزگ‌تر مصرف کردند که ظرف،‌ کاسه بود و شخص متوجه غذا خوردن خودش نبوده باشد.»
نتیجه: خانم بوچر می‌گوید اگر تلویزیون تماشا می‌کنید یا جلوی کامپیوتر نشسته‌اید، خوردن بستنی از کاسه، ایده‌ی بدی است. اما اگر دارید برای خودتان شام سرو می‌کنید؟ فضای خالی کنار بشقاب را با  مواد سالم و نه کم‌ارزش پر کنید.

 

۲- هر روز باید خودتان را وزن کنید
‌به بسیاری از افرادی که رژیم غذایی می‌گیرند گفته می‌شود که هر روز وزن‌‌شان را کنترل کنند تا وقت بیشتری را صرف مشکل وزن‌شان کنند. اما تحقیقی که در بریتانیا اشاره دارد که نیازی نیست خیلی زود بدوید بروید یک ترازوی دیجیتال بخیرید. آدم‌هایی که هر روز خود‌شان را وزن می‌کنند بیش از کسانی که به‌طور منظم روی ترازو نمی‌روند، وزن کم نمی‌کنند. اما محققان می‌گویند تمرکز روی خورد و خوراک سالم‌تر و فعالیت فیزیکی مهم‌تر از رقم روی ترازوست.
۳- برای کاهش وزن مصرف کربوهیدارت‌ها را قطع کنید
همه‌ی نان‌ها بد نیستند. یک تیم تحقیقی از اسپانیا عادات خوردن و وزن بیش از ۹ هزار نفر را بررسی کردند. بعد از حدود پنج سال، آن‌ها هیچ ارتباطی بین مصرف نان چندغله و افرایش وزن و چاقی ندیدند. در واقع احتمال افزایش وزن کسانی که اکثر روزهای هفته نان می‌خوردند، نسبت به کسانی که به تناوب نان می‌خوردند، بسیار کم بود. متاسفانه خوردن نان سفید به صورت روزانه فرد را در معرض خطر چاقی و اضافه وزن قرار می‌دهد.