baby_blue_eyes__by_empty_voices-d5fv628

انحراف بینایی در شیرخواران تا چند ماهی نرمال تلقی می شود و تا چه سنی می توانیم در این باره نگران نباشیم توصیه های مختلف چشم پزشکان و باورهای عامیانه مردم و اطرافیان در این باره چیست؟

دکتر رامین مظفری‌کرمانی، متخصص نوزادان و کودکان و عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به سوالات کاربران پاسخ داد. 

یکی از کاربران  گفته‌اند «دختری ۸ ماهه دارم که به تازگی متوجه شدم وقتی به بالا نگاه می‌کند، چشم راستش یک مقدار انحراف  دارد. خیلی در این مورد نگران هستم و چون دکتر مورد اطمینان سراغ ندارم، هنوز به جایی مراجعه نکرده‌ام. ممنون می‌شوم من را راهنمایی کنید و بگویید که آیا خطر جدی‌ای هست یا نه؟»

دکتر رامین مظفری‌کرمانی، متخصص نوزادان و کودکان در پاسخ به این سوال گفت: «تا سن شش ماهگی اغلب وقتی که کودک می‌خواهد از خواب بیدار شود، انحراف چشم پیدا می‌کند و در این سن این مساله کاملا طبیعی است ولی بعد از شش ماهگی در صورتی که والدین متوجه کوچک‌ترین انحراف در چشم کودک شدند و این مشکل را مشاهده کردند، حتما باید در اولین فرصت به یک متخصص چشم‌پزشک مراجعه کنند تا کودک معاینه و بررسی شود. توصیه می‌شود در اسرع وقت به یک چشم‌پزشک مراجه کنید.»

این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران همچنین در پاسخ به سوال کاربر دیگری که پرسیده بودند «برای اسهال کودک 15 ماهه چه درمانی وجود دارد؟»، گفت: «در صورت ابتلای کودک به اسهال توصیه می‌شود که حتما به یک پزشک اطفال مراجعه کنید چراکه ممکن است اسهال در اثر عوامل ویروسی یا باکتری ایجاد شده باشد یا از نوع آمیبی باشد. حتی در مواردی آلرژی نسبت شیر، یا یک نوع ماده غذایی و در بچه‌های بزرگتر نوشیدن بیش از حد آبمیوه و حتی گاهی ابتلا به عفونت گوش با اسهال همراه است، بنابراین با توجه به عامل اصلی در بروز اسهال درمان‌ها متفاوت خواهد بود و باید بر اساس نوع پاتوژن درمان مناسب صورت بگیرد. از این رو بهتر است در اولین فرصت به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا کودک از نزدیک معاینه شود و عامل اصلی در بروز اسهال مشخص و درمان‌های لازم انجام شود.»