combat_digestive_issues002

برای هضم بهتر غذا چه شرایطی لازم است در نظر بگیریم چه روش هایی به ما در این زمینه کمک می کنند بهتر است در زمان غذاخوردن از استرس و اضطراب دوری کنید و زمان و مکان مناسبی را انتخاب کنید تا غذایتان بهتر جذب و هضم شود

هفته ای دو کیلو وزن کم کنید !

تا کنون بیش از 3000 نفر با این رژیم غذایی وزن خود را کاهش داده اند. این رژیم برای هر فرد با توجه به ویژگی ها و شرایط بدنی شخصی می شود و می تواند یک بار برای همیشه مسئله لاغری و کاهش وزن را برای شما حل کند. برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه سبز رنگ زیر بزنید

 به گفته یک کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، بسیاری از مشکلات گوارشی که برای افراد ایجاد می‌شود، ناشی از رعایت نکردن آداب غذا خوردن است که با رعایت چند اصل ساده، پیش و پس از خوردن غذا می‌توان آنها را رفع کرد تا روند هضم غذا بهتر انجام گیرد.

سیده زهرا حسینی افزود: ۵ دقیقه پیاده روی سبُک، پیش از شروع غذا می تواند دستگاه گوارش را برای پذیرش غذا آماده کند و عدم وجود استرس و تنش در زمان صرف غذا کمک می کند تا هضم بهتری داشته باشید.

به گفته او، قبل از خوردن غذا باید روی رنگ و بوی آن تمرکز کنیم و آن را در نور مناسب، خوب ببینیم و از خوردنش لذت ببریم. یکی از عواملی که نقش مهمی در پرخوری و به دنبال آن هضم نامناسب غذا دارد، عدم توجه به غذا در زمان خوردن آن است. میل کردن غذا در حال تماشای تلویزیون نیز از جمله عواملی محسوب می‌شود که توجه را از غذا خوردن و تمرکز ذهن بر آن سلب می کند.

حسینی، ضمن اشاره به اینکه برای صرف غذا باید فرصت کافی در نظر گرفته شود گفت: غذا را باید با سرعت کم خورد و بخوبی آن را جوید. مصرف مایعات همزمان با غذا نیز باعث رقیق شدن آنزیم های گوارشی می شود و هضم را با اختلال مواجهه می کند.

به توصیه او، بهترین زمان مصرف مایعات، نیم ساعت قبل از غذا و یا ۲ ساعت بعد از آن است و فقط افرادی که حرارت بدنی بالایی دارند بهتر است در انتهای غذا مقدار کمی آب بنوشند تا عطش شان برطرف شود.

این کارشناس ارشد علوم بهداشتی تغذیه، بیان کرد: غذا بهتر است در حجم کم و دفعات بیشتر مورد استفاده قرار گیرد و مقدار مصرف آن در هر وعده باید در حدی باشد که همیشه یک سوم حجم معده، خالی از غذا بماند، زیرا با ترشح آنزیم های گوارشی و شروع عمل هضم، حجم غذا افزایش می یابد و در صورتی که غذا حجم معده را پر کرده باشد می تواند مشکلات گوارشی متعددی را به دنبال داشته باشد.

حسینی افزود: مواد غذایی به لحاظ کیفیت و ساختار با هم متفاوتند و بنابراین، زمان و شرایط هضم آنها نیز متفاوت خواهد بود. زمانی که غذاهای مختلف بخصوص در مهمانی ها با هم مورد استفاده قرار گیرند، بدن در هضم آنها دچار مشکل می‌شود و در نتیجه اختلالات گوارشی در افراد پیش می‌آید. از این رو بهتر است در هر وعده غذایی تنها از یک نوع غذا استفاده شود و حتی بین غذاهای خام مانند سالاد و سایر غذاهای پخته نیز ۲۰ دقیقه فاصله باشد.

او با اشاره به اینکه زود خوردن شام می تواند به بهبود هضم کمک کند اظهار کرد: حتما باید فاصله شام تا خواب حداقل ۳ ساعت در نظر گرفته شود تا در هضم غذا و همین طور خواب، اختلالی ایجاد نشود.

سلامت آنلاین