بر اساس یافته های محققان کنترل فشار خون در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه، می تواند خطر مرگ زودرس را کاهش دهد. این مقاله در مجله انجمن نفرولوژی امریکا (JASN) به چاپ رسیده است.

درمان فشار خون همواره موضوعی مورد بحث و چالش برانگیر بوده است. نتایج بدست آمده از آزمایشات بالینی بیماران طی چندین سال نشان دهنده این است که کاهش فشار خون سیستولیک به کمتر از ۱۲۰ میلی متر جیوه ( کمتر از میزانی که امروزه توصیه می شود) برای سلامت قلب و افزایش طول عمر مفید است. از سوی دیگر برخی دیگر از مطالعات بلند مدت بر این باور است که فشار خون پایین در طولانی مدت ممکن است             آسیب رسان باشد.

دکتر ایلین کو (Elaine Ku) از دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو و همکارانش برای فهم بهتر وضعیت سلامت افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه که تحت برنامه کنترل فشار خون بودند، دو گروه از بیماران را بطور تصادفی انتخاب کردند و با در نظر گرفتن دو معیار تغییر رژیم غذایی در بیماری کلیه و مطالعه بیماران افریقایی- امریکایی دارای مشکل کلیوی و فشار خون این افراد را مورد آزمایش قرار دادند. بر اساس نتایج مطالعات قبلی، کاهش فشار خون نقشی در محافظت از نارسایی کلیه ندارد.

محققان با ادغام نتایج تحقیقات حاصل از دو دهه، شامل بیش از ۱۹۰۰ بیمار، دریافتند که فشار خون پایین تر از استاندارد امروزی ( ۱۴۰ بر ۹۰ میلی متر جیوه) می تواند خطر مرگ زودرس را کاهش دهد. کنترل فشار خون می تواند از نارسایی کلیوی در بیماران دارای مشکلات کلیوی که سطح پروتئین بالایی  دارند، نیز جلوگیری می کنند.

دکتر کو در انتها می افزاید: ” مطالعات ما نتایجی فراتر از بررسی های معمول آزمایشات بالینی کنترل فشار خون بدست آورده است و نشان دهنده این است کنترل دراز مدت فشار خون، خطر مرگ را در بیماران کلیوی کاهش داده و بسیار سودمند نیز می باشد.”

مترجم: مهسا امام پور