شیر مادر روی استقامت DNA تأثیر دارد!

شیر مادر بهترین غذا برای نوزاد میباشد چون تجربه و آزمایشات ثابت کرده اند که سیستم ایمنی بدن در کودکانی که از شیر مادر تغذیه کرده‌اند، قوی‌تر است؛‌ آن‌ها در تست‌های آی کیو نمرات بالاتری به دست می‌آورند و در مقایسه با دیگر کودکان،‌ کمتر در معرض چاقی قرار دارند. امروزه محققین دریافتند که شیر مادر میتواند روی پایداری و استقامت دی ان ای مؤثر باشد. در ادامه نگاهی کلی به این موضوع داریم. با ما همراه باشید.

حالا تحقیقات جدید خبر از یک مزیت دیگر در این کودک‌ها می‌دهد: احتمالاً «تلومرس» بلندتری دارند.
تلومرس در دو انتهای «DNA» قرار گرفته و از آسیب دیدن آن جلوگیری می‌کند، مثل دو قطعه پلاستیکی که در انتهای بند کفش است و اجازه فرسوده شدن آن را نمی‌دهد.
با بالا رفتن سن،‌ تلومرس هم کوتاه‌تر می‌شود و کوتاه بودن آن می‌تواند فرد را در معرض بیماری‌های مزمنی مثل دیابت قرار دهد. حتی بعضی مطالعات نشان داده، بلندی تلومرس باعث طولانی‌تر شدن عمر می‌شود.
دانشمندان در تحقیقی جدید، گروهی از کودکان را از بدو تولد تحت نظر گرفتند و اندازه تلومرس آن‌ها را در 4 و 5 سالگی سنجیدند. نتیجه نشان داد، تلومرس کودکانی که در 4 تا 6 هفته اول تولد فقط شیر مادر خورده‌اند، به میزان چشمگیری بلندتر از آن‌هایی بود که شیر خشک،‌ آب میوه، چای یا چیزهای دیگری هم خورده بودند.
هم چنین خوردن روزانه آب میوه در سال‌های اول و نوشیدن زیاد نوشابه در 4 سالگی با کوتاه شدن تلومرس در ارتباط بود.