13109051_701508373324843_41735768_n

کاهو و سکنجبین از دیرباز برای طرفداران طب سنتی یک عصرانه لذیذ و یک میان وعده سالم بوده اند می خواهیم فایده های این خوردنی سالم را بدانیم کسانی مه از عارضه هایی مانند مشکلات ادراری ،درد معده ،نفخ شکم ،کاش بینایی و دیگر عارضه ها رنج میبرند بهتر است  کاهو با سکنجبین میل کنند

سکنجبین یک شربت سنتی ایرانی است که داری طبع سرد و خنک بوده وتمام منافع سرکه را داشته و در بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد.

14- کاهو ملین و ادرار‌آور است و برای بهبود بند آمدن ادرار تجویز می‌شود.

15- اگر کاهو  با سکنجبین یا سرکه مصرف شود، اشتها‌آور است.

16- اگر پودر کاهوی سوخته را بر روی جوش‌ها و زخم‌ها بپاشید، برای التیام جراحات و ترمیم آنها مفید است.

17- با اینکه کاهو فواید زیادی دارد، ولی زیاده‌روی در خوردن آن باعث کم شدن قدرت جنسی، فراموشی و کم شدن حافظه، ضعف دید چشم و نفخ شکم می‌شود.

سکنجبین

سکنجبین یک شربت سنتی ایرانی است که داری طبع سرد و خنک بوده وتمام منافع سرکه را داشته و در بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد. نام اصلی آن سرکنگبین است چراکه سابقا با سرکه و عسل آن را درست می‌کردند و گاهی از شیره نیز در تهیه آن استفاده می‌شود که در این صورت سرکه شیره نامیده می‌شود که در مقایسه با سکنجبین از فواید بیشتری برخوردار است.

خواص سکنجبین

1- شربت سکنجبین تشنگی را رفع وصفرا را برطرف می‌کند و از التهاب ناشی از گرما می‌کاهد و در نهایت سموم بدن را به همراه ادرار یا عرق بیرون می‌آورد.

2- می‌تواند ملین و مسهلی مفید باشد.

3- اگر سکنجبین با تخم کاسنی و کمی گلاب تهیه شود، نوشیدنی پرسودی خواهد شد و خصوصا برای آنهایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیادی دارد، ولی برای مبتلایان به زخم معده زیان‌بخش است.

4- مصرف آن نفوذ غذا به سلول‌های بدن از جمله سلول‌های کبد را افزایش می‌دهد.

 

 موارد منع مصرف سکنجبین

– در معده‌های سرد و ضعیف

– مبتلایان به ضعف اعصاب

– مبتلایان به دردها و مشکلات رحمی

– مبتلایان به تکرر و قطره قطره آمدن ادرار و سایر مشکلات مثانه

– مبتلایان به زخم‌های گوارشی

– در زمان حالت تهوع

در این موارد هرقدر ترشی سکنجبین بیشتر باشد عارضه بیشتری دارد

 بهترین زمان مصرف سکنجبین

استفاده از سکنجبین در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه می‌شود.

 طرز تهیه سکنجبین

شکر                   ۳ کیلوگرم

آب                      ۸ لیوان

سرکه سفید        نیم لیتر

اسانس نعنا         چند قطره

طرز تهیه

ابتدا شکر را با آب مخلوط کنید و روی شعله بگذارید تا شکر در آب کاملا حل شود و به قوام برسد. اگر شکر شفاف نیست یکبار آن را صاف کنید. سپس سرکه را اضافه کنید و بگذارید یک جوش بزند. در آخر اسانس را اضافه کنید و زیر شعله را خاموش کنید. وقتی سرد شد درون شیشه ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

اگر از نعنای تازه استفاده می‌کنید، آن را تمیز شسته بگذارید آبش کاملا خشک شود. همانطور دسته‌ای آن را با نخ ببندید چند دقیقه به آخر کار مانده، آن را درون ظرف قرار داده سپس از ظرف درآورید و دور بریزید.

یادآوری: باید توجه داشت که شربت سکنجبین شیرین و چاق‌کننده است و باید در مصرف آن اعتدال را رعایت نمود.