It-Cosmetics-New-Year-Your-Most-New-Year-Your-Most-Beautiful-Skin-Set-2016

برخی مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی آسیب های جدی و جبران ناپذیری به پوست وارد می کنند ضدآفتاب ها ،هیدروکینون ها ،لوسیون های پوست و بسیاری محصولات دیگر خطر سرطان را برای پوست در بر دارند برای مراقبت از سلامت پوستتان توصیه می کنیم از این محصولات و عوارض آن ها دوری کنید

در مورد ضد آفتاب‌ها توجه به این نکته ضروری است که به خصوص در فصول گرم از انواع ضعیف آن استفاده نکنید و با توجه به اثرات مضر اشعه‌های UVA و UVB از نوعی ضد آفتاب وسیع الطیف با حداقل Spf30 بهره برید تا ریسک سرطان پوستی و پیری زودرس را کاهش دهد.

هیدروکینون

هیدروکینون یک روشن‌کننده پوست است که معمولاً با تجویز پزشکان متخصص دردسترس است و انواع با قدرت کم آن نیز بدون نسخه در دسترس هستند. متخصصین پوست عموماً جهت کاهش لک‌های تیره پوست یا لک‌های پیری از آن بهره‌ می‌گیرند. استفاده بیش از حد هیدروکینون منجر به تغییر رنگ پوست خواهد شد. مطالعات حیوانی ارتباط آن با سرطان پوست را مشخص کرده ولی در مطالعات انسانی چنین مواردی ثابت نشده است.

توصیه ما این است که از لیزرهای جوان‌سازی کننده که لایه خارجی پوست را برمی‌دارد و منجر به بهبود رنگ و تون پوستی می‌شود به جهت تسریع درمان لک‌ها کمک گرفت. البته باید به درد، هزینه لیزر، زمان مورد نیاز برای بهبودی پوست و خطر جزئی تغییر رنگ پوست نیز توجه داشت.

 سولاریوم

استنفاده مکرر از تخت‌های سولاریوم با افزایش ریسک ملانوم کشنده‌ترین نوع سرطان پوست است. به علاوه تخت‌های سولاریوم با تشعشع اشعه UVA منجر به پیری زودرس، چروک و لک‌های قهوه‌ای پوست می‌شود. بنابراین با وجود ظاهر زیبا با آسیب پوست همراه است. توصیه این است که از لوسیون‌های تیره‌کننده پوست که عمدتاً شامل DHA که نوعی رنگ اضافه شده است که با آمینو اسیدهای سطح پوست واکنش نشان داده و باعث رنگ برنز موقتی خواهد شد، استفاده کنید. مصرف موضعی DHA مورد تأیید FDA است ولی باید مراقب انواع اسپری آنها باشید که وارد چشم یا مجاری تنفسی شما نشود و از طرفی ضدآفتاب را هم به کار ببرید چون این محصولات از نورآفتاب محافظت نمی‌کنند.

نگرانی‌های مربوط به محصولات ناخن

محصولات مانیکور شامل طیف وسیعی از مواد شیمیایی از جمله فرمآلدئید، Phthalates، استون یا تولوئن است. این مواد منجر به تحریک پوست، چشم، بینی و مجاری تنفسی می‌شود. از طرفی انجام مانیکور و پدیکور می‌تواند با خطر عفونت باکتریایی یا قارچی خصوصاً در شرایط استفاده ناصحیح و غیر بهداشتی لوازم سالنی همراه باشد.  توصیه ما این است که قبل از انجام مانیکور یا پدیکور در آرایشگاه‌ها از شرایط بهداشتی سالن مطمئن شوید. قبل از انجام پدیکور، اپیلاسیون یا اصلاح موهای پا را انجام ندهید و اگر پوست شما زخم یا آسیب دیده است این کار را انجام ندهید و حتماً از کارنامه سلامت کارمندان سالن مطمئن شوید.

 پارابن

پارابن معروف‌ترین نگهدارنده است که در محصولات زیبایی، آرایشی، نرم‌کننده و محصولات مراقبت مو یافت می‌شود. یک مطالعه نشان داده، پارابن در بروز تومور سینه نقش داشته ولی این که علت اصلی بروز آن است مشخص نیست. سایر مطالعات مطرح‌کننده این موضوع است که ارتباط بروز سرطان سینه و میزان پارابن نامحتمل است. با توجه به شک به این موضوع بهتر است از محصولات آرایشی و بهداشتی فاقد پارابن استفاده نماییم. محصولات آرایشی بدون نگهدارنده به سرعت خراب می‌شوند ولی می‌توان از محصولات آرایشی استفاده کرد که از ویتامین C  و ویتامین E به عنوان نگهدارنده استفاده می‌کنند.

نگهدارند‌های مواد آرایشی پس از مدتی از بین رفته و منجر به رشد باکتری می‌شوند. معمولاً راهنمای کاربرد محصولات آرایشی به شکل زیر است:

کرم پودر، یک سال- سایه چشم، پودر و رژگونه، دو سال- رژ لب، یکسال- ریمل، 4 – 3 ماه.

این در مورد محصولات چشم باید دقت بیشتری رعایت شود چون منجر به عفونت چشم خواهد شد.  موارد آرایشی معدنی (Mineral) با توجه به فیلترهای تحریک‌کننده کمتر و همچنین مواد نگهدارنده کمتر بهتر از انواع غیر معدنی هستند ولی در برخی از آنها نیز مواد آلرژن که می‌تواند افراد حساس را تحریک کند دیده می‌شود. اغلب در ساختمان این محصولات ضد آفتاب با وجود ترکیباتی مثل تینانیوم دی‌اکساید یا زینک اکساید یافت می‌شود.

در مورد ضد آفتاب‌ها توجه به این نکته ضروری است که به خصوص در فصول گرم از انواع ضعیف آن استفاده نکنید و با توجه به اثرات مضر اشعه‌های UVA و UVB از نوعی ضد آفتاب وسیع الطیف با حداقل Spf30 بهره برید تا ریسک سرطان پوستی و پیری زودرس را کاهش دهد.