low-job-satisfaction-affects-health

نارضایتی شغلی پیامدهای روحی زیادی برای افراد شاغل در بر دارد و می تواند در سلامت روانی آن ها اختلال ایجاد کند وقتی از شغلتان ناراضی باشید در محل زندگی خود نیز آرامش ندارید و مدام با اطرافیان و اعضای خانواده بحث و مشاجره می کنید فکرتان آسوده نیست و مدام دغدغه شغلی به همراهتان است سعی کنید واکنش های خود را مدیریت کنید و از بروز مشکلات روحی ناشی از نارضایتی شغلی پیشگیری کنید.

تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو نشان می‌دهد نارضایتی شغلی در دهه ۲۰ یا ۳۰ زندگی می‌تواند بر سلامت اواسط زندگی تاثیر گذارد و افرادی که بسیار از کارشان راضی هستند، در دهه ۴۰ زندگی‌شان از سلامت بهتری برخوردارند. تا دهه ۴۰ زندگی، کارگران ناراضی از شغلشان سلامت روانی بدتری دارند. این گروه از افراد در مقایسه با افراد راضی یا بسیار راضی بیشتر متحمل مشکلات متداول خواب و اضطراب هستند.

، ست کاپلان، استاد دانشگاه، در این باره می‌گوید: «می‌دانیم که برخی فاکتورهای مهم مرتبط با کار در سلامت ضعیف روانی نقش دارند. داشتن سرکارگر پرخاشگر، عدم کنترل بر کار، نگرانی به خاطر از دست دادن شغل و دغدغه‌های مالی متعاقب آن از مشکلات مهم در این زمینه هستند.»

در این مطالعه، محققان واکنش‌های به‌دست آمده از بیش از ۶۴۰۰ مرد و زن شرکت‌کننده در مطالعه بلندمدت را که از سال ۱۹۷۹ آغاز شده بود بررسی کردند. بین سنین ۲۵ تا ۳۹ سالگی، از این افراد هر سال در مورد رضایت یا عدم رضایت از شغلشان پرسیده می‌شد.
پاسخ‌ها مربوط به نتایج سلامت روانی و فیزیکی افراد به هنگام ورود به دهه ۴۰ زندگی‌شان بود. تقریبا ۴۵ درصد همواره احساس رضایت شغلی کمی را بیان می‌کردند. در عوض، ۱۵ درصد افراد همواره احساس خوشحالی از شغلشان داشتند. زمانی که شرکت کنندگان به دهه ۴۰ سالگی رسیدند، وضعیت سلامت روانی‌شان از لحاظ افسردگی، مشکلات خواب و اضطراب بررسی شد. سلامت فیزیکی هم بر اساس ابتلا به فشارخون بالا، دیابت، سرطان، آرتروز، بیماری قلبی، بیماری مزمن ریوی، پشت درد و پا درد، مشکلات گوارشی و کبدی و کم خونی ارزیابی شد.

محققان دریافتند مشکلات جسمانی در بین افرادی که همواره از شغلشان ناراضی بودند بیشتر متجلی شده بود و معمولا این افراد بیشتر دچار مشکلاتی نظیر کمردرد و سرماخوردگی می‌شدند.

پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری