درمان قند خون پایین,قند خون پایین,قندخون پایین

این روزها در فشار کاری بالا و زندگی های ماشینی ممکن است شما دچار قند خون پایین شوید با اینکه نه دیابت دارید و نه بیماری خاص.

به جهت این که سلول‌‌های بدن خصوصا مغز و سیستم اعصاب مرکزی برای عملکرد صحیح خودشان نیاز به منبع مداوم و پایداری از گلوکز دارند، حفظ قندخون در محدوده طبیعی بسیار مهم است.

در این مطلب طی دو بخش قصد داریم به طور مفصل و علمی به مسلئه ی هیپوگلیسمی در افراد غیر دیابتی و مشکلات ناشی از آن بپردازیم. با مجله پزشکی همراه باشید.

رژیم غذایی درمان قند خون پایین | رژیم قند خون نرمال

برای داشتن قند خون نرمال و طبیعی و همچنین ثابت نگه داشتن آن باید رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنید. البته نگران نباشید قرار نیست خیلی سفت و سخت به رژیم غذایی زجرآوری پایبند باشید.

در رژیم غذایی که به صورت اینفوگرافیک نیز در اختیار شما قرار گرفته است ؛ مواد غذایی غنی از پروتئین، فیبر و چربی های سالم را مشاهده می کنید.

درمان قند خون پایین,قند خون پایین,قندخون پایین

کسانی که قند خون پایین دارند، حتما از تخم مرغ، ماهی سالمون وحشی، لبنیات همانند ماست و پنیر ، گوشت گاو و مرغ استفاده کنند.

سبزیجات تازه، میوه، دانه ها همانند دانه کدو حلوایی و بادام و حبوبات استفاده کنید. فراموش نکنید که آووکادو به قدری خاصیت دارد که علاوه بر درمان قند خون پایین ، برای سلامتی بسیار مفید است و در مقالات دکتر سلام بسیار تاکید شده است.

قند خون پایین در افراد غیر دیابتی

هیپو به معنی کاهش و گلیسمی به معنی قند(گلوکز) خون است که در مجموع هیپوگلیسمی به معنی کاهش قندخون است.

بنابراین در حالت عادی بدن سعی در حفظ قند خون در محدوده 60 تا 100 میلی‌گرم در دسی‌لیتر را دارد، که اگر چند ساعاتی از آخرین وعده غذایی خورده شده بگذرد یا اگر وعده غذایی قبلی شما مختصر باشد در این صورت بازهم بدن با استفاده از مکانیسم‌‌های موجود سعی در حفظ قندخون در محدوه طبیعی را خواهد داشت.

در واقع بدن ما برای اینکه سطح گلوکز خون در محدوده ثابتی حفظ شود این توانایی را دارد که بین گلوکز، انسولین و گلوکاگون موازنه ای را ایجاد کند که قند‌ خون در حالت طبیعی حفظ شود.

در شرایط هیپوگلیسمی از زمانی که گلوکز خون کاهش می‌یابد مکانیسم‌‌های دفاعی عمده شامل کاهش ترشح انسولین، افزایش ترشح گلوکاگون و افزایش ترشح اپی‌نفرین را خواهیم داشت که در صورت هیپوگلیسمی‌‌های طولانی مدت ترشح کورتیزول و هورمون رشد نیز اتفاق خواهد افتاد.

اگر این مکانیسم‌‌ها در بدن موفق به بهبود هیپوگلیسمی در بدن نشوند آن وقت است که علائم گرسنگی بیشتر می‌شود. حال درمان قند خون پایین چیست ؟

هیپوگلیسمی مشکل شایعی نیست و افراد کمی درگیر مشکلات ناشی از هیپوگلیسمی هستند.

علائم ناشی از کاهش قندخون معمولا در قندخون کمتر از 65 احساس می‌‌شود اما به صورت واضح در زمانی که قندخون کمتر از 55 باشد علائم ظاهر می‌شوند البته قابل ذکر است که در افراد سالم حتی اگر قند‌خون به 55 و کمتر از آن برسد باز هم علائم ناشی از هیپوگلیسمی دیده نمی‌شود.

این مسئله به این صورت قابل توجیح است که در بدن افراد سالم در شرایط افت قند‌خون، بدن از سوخت جایگزین تحت عنوان کتون‌‌ها استفاده می‌کند و به دلیل همین تفاوت‌‌ها است که نمی‌توان تنها بر پایه غلظت گلوکز هیپوگلیسمی را تایید کرد.

در ادامه به علائم هیپوگلسمی و دلایل آن می‌پردازیم. چگونه قند خون پایین را درمان کنیم ؟

از آن جهت که علائمی نظیر ضعف، سردرد، تحریک پذیری، گرسنگی، تعریق و لرزش مختص هیپوگلیسمی نیست و در شرایط دیگر نظیر استرس و اضطراب – به علت ترشح هورمون آدرنالین- همین نشانه‌‌ها دیده می‌شود، لذا تایید هیپوگلیسمی در صورت وجود نشانه‌‌های دیگر است.

هیپوگلیسمی با سه نشانه در فرد مطرح می‌شود که عبارتند از :

1. سطح گلوکز خون یا پلاسمای پایین

2. پیدایش علائم هیپوگلیسمی در همان زمان

و 3. برطرف شدن علائم هیپوگلیسمی در صورت بازگشت قند‌خون به محدوده طبیعی.

علائم هیپوگلیسمی به دو دسته نوروژنیک (اتونوم، وابسته به سیستم عصبی خودکار بدن) و نوروگلیکوپنیک (عصب شناختی) تقسیم می‌‌شود که در صورت بروز این نشانه‌‌ها در فرد و وجود دو نشانه دیگر که پیش‌تر ذکر شد، می‌توان گفت که هیپوگلیسمی اتفاق افتاده است.

چگونه قند خون پایین را درمان کنیم ؟درمان قند خون پایین دوبخش است ، ادامه این مقاله را از طریق لینک مقابل مطالعه کنید :” کاهش قند خون در افراد غیر دیابتی (بخش دوم)

قند خون پایین