20

وقتی که فرد وارد یک رشته ی ورزشی می شود از لحاظ بدنی آمادگی جسمانی کافی را ندارد به همین علت باید یک سری تمرینات را برای آمادگی خود انجام دهد. اما ورزش به تنهایی نمی تواند فرد را از لحاظ جسمانی آماده کند و او باید تغذیه مناسبی نیز برای رسیدن به آمادگی کافی داشته باشد.

با آن که تغذیه در دوره تمرینات و آماده سازی بدن نقش مهمی دارد ، اما نباید فراموش کرد که تمرینات بدنی عمومی و اختصاصی باید حداقل تحلیل سلولی را به همراه داشته باشد تا عملکرد بهتر شود و بهترین وضعیت ممکن را برای آماده سازی و بدنسازی ایجاد کند.

بنابراین ، باید توجه داشته باشیم که برای داشتن قدرت بدنی مناسب ، رژیم غذایی به تنهایی کافی نیست و همراه با رژیم غذایی متعادل ، تمرینات بدنی نیز لازم است.

اگر رژیم غذایی در تمرینات با رژیم غذایی معمولی فرد متفاوت باشد ، نباید رژیم غذایی را بدون مرحله انتقال و یکدفعه تغییر دهیم . تطابق با رژیم غذایی جدید که با افزایش کار عضلانی ورزشکار متناسب است ، باید خیلی تدریجی انجام شود غذای مصرفی ورزشکاران در دوران تمرینات بیشتر از دوران استراحت است.

کاهش وزن روزهای اولیه پس از شروع تمرینات گذراست و خیلی زود تعادل وزنی برقرار می شود و بدن با شرایط جدید کاری عادت می کند.

با دریافت رژیم غذایی متعادل باید مقدار کافی آب بنوشید تا روزانه ۵.۱ لیتر ادرار تولید شود. رژیم غذایی ورزشکار بهتر است به چهار وعده تقسیم شود و مقدار غذا در وعده چهارم کم باشد.

صبحانه

صبحانه باید یک چهارم کل نیازهای ورزشکار را تأمین کند . اگر شیر همراه با قهوه میل شود، هضم کازئین شیر مشکل می شود . بنابراین توصیه می شود که شیر با قهوه مصرف نشود.

ترکیب صبحانه برای ورزشکاران در دوره تمرینات به شرح زیر ارائه می شود . ضمناً مقادیر ارائه شده ، حداکثر مواد غذایی برای یک ورزشکار است .

بنابراین هر فرد به تناسب فعالیت خود با حفظ تعادل بین مواد غذایی می تواند از مواد غذایی ارائه شده استفاده کند:

نان ، کره یا مارگارین با مربا یا عسل . (آنان را نباید به صورت تلیت مصرف کرد ؛ زیرا بدون جویدن فرو برده می شود و با آنزیمهای بزاق مخلوط نمی شود.)

یک کاسه غلات (ترجیحاً غلات جوانه زده مخلوط در شیر.)

یک نوع میوه خام

یک تکه گوشت بدون چربی یا یک تخم مرغ (در صورتی که از مقدار گوشت دو وعده دیگر کم کنید ، تا مقدار گوشت مصرف معادل مصرف دو وعده شود .)

ناهار

ترکیب ناهار به شرح زیر پیشنهاد می شود :

گوشت به صورت کباب شده ، فرپخت ، بخارپز و یا آب پز بدون سس چرب ، یا ماهی ( توصیه می شود حداقل هفته ای دو بار ماهی مصرف شود ) و یا دو وعده تخم مرغ

یک نوع سبزی پخته یا سیب زمینی ، ماکارونی یا برنج با کره .

۳۰ گرم پنیر یا یک کاسه ماست با یک برش نان .

یک میوه خام یا اگر غذا را با سالاد شروع می کنید ، یک دسر سبک که با شیر تهیه شده باشد.

شام

شام باید شامل مواد زیر باشد :

یک نوع سوپ یا سبزی های مختلف یا سالاد متنوع

گوشت یا ماهی یا مرغ و یا تخم مرغ

یک غذا با غلات ( نان یا برنج یا ماکارونی و سیب زمینی ) به همراه مقداری کره .

سی گرم پنیر یا یک کاسه ماست به همراه یک تکه نان .

یک میوه خام یا کمپوت یا یک شیرینی تازه بدون خامه

عصرانه

باید ساده و سبک باشد و در حدود ساعت ۱۷ مصرف شود. می تواند شامل مواد زیر باشد :

لبنیات ، بیسکویت یا کلوچه ، آب میوه یا یک عدد میوه .