امواج صوتی

امواج صوتی هم میتوانند بر روی انسان اثر منفی بگذارند و هم اثر مثبت.یکی از اثرات مثبتی که دانشمندان آن را کشف کرده اند این است که امواج صوتی و صدا میتوانند در درمان میگرن و فشار خون بالا موثر باشند و اثرات آن ها را کاهش دهند.جزییات بیشتر از این تحقیقات را در ادامه مطالعه خواهید کرد.

دانشمندان پس از دو مطالعه تحقیقاتی، یک راه جدید مبتنی بر صدا ابداع کرده‌اند که با کمک آن می‌توان فشار خون بالا و علائم میگرن را کاهش داد.

محققان یک شیوه جدید برای درمان ابداع کرده‌اند که در ابتدا با خواندن فعالیت مغز از طریق سنسورها یا حسگرهای متصل به پوست سر، آنها را به مجموعه‌ای از اصوات شنیدنی تبدیل می‌کند. اصوات پس از آن، از طریق یک هدفون در زمانی به اندازه میلی ثانیه منعکس می‌شود و در نهایت منجر به کاهش فشار خون بالا و همچنین علائم میگرن می‌شود.
به نقل از هلث‌دی نیوز، به گفته دکتر چارلز تگلر، استاد مغز و اعصاب و سرپرست گروه تحقیقات که در هر دو مطالعه مربوط به این تحقیق شرکت داشته است، مغز انگار که به خود در آیینه‌ای اکوستیک نگاه کند، به اصوات پخش شده گوش می‌دهد و از آن به عنوان فرصتی برای بهینه‌سازی، استراحت و تنظیم مجدد کارکردهای خود استفاده می‌کند.
بررسی کارایی این روش روی ۱۰ مرد و زن طی یکی از این تحقیقات نشان داد که پس از نزدیک به ۱۸ جلسه ده‌روزه، فشار خون به میزان قابل توجهی در شرکت‌کنندگان کاهش پیدا کرد. فشار خون سیستولیک (که عدد بالای فشار را نشان می‌دهد) در این افراد از ۱۵۲ به ۱۳۶ رسید و فشار خون دیاستولیک (که عدد پایین را نشان می‌دهد) از ۹۷ به ۸۱ کاهش پیدا کرد. میزان طبیعی فشار خون در افراد، بر اساس اعلام موسسه ملی قلب، ریه و خون ایالات متحده، حدود ۱۲۰ روی ۸۰ میلی‌متر جیوه است.
به گفته دکتر ریموند تاونسند، استاد و مدیر برنامه فشار خون بالا در موسسه پزشکی پن، کاهش ایجادشده توسط این فنآوری با دستاوردهای استفاده از داروهای ضد فشار خون همتراز است.
در مطالعه‌ای دیگر، محققان ۵۲ فرد بزرگسال مبتلا به میگرن را مورد آزمایش و بررسی قرار دادند که به طور میانگین بیش از ۹ روز در ۱۶ جلسه شرکت کرده بودند. دو هفته پس از روند درمان به این طریق، بیخوابی، خلق‌وخو و سردرد گزارش شده از سوی این بیماران طبق یافته‌های تحقیق بهبود یافت.
داون بوزه، مدیر طب رفتاری در مرکز سردرد مونته‌فیور گفت: به نظر می‌رسد که درمان با صوت می‌تواند با ایجاد تعادل و همتراز کردن سیستم عصبی و شکلی از بازخورد زیستی، به تنظیم و کنترل عملکردهای بدن و اندام‌های داخلی همچون ضربان قلب، هضم و تنفس کمک کند. هیجان‌انگیز است که بگویم این فنآوری در نهایت ممکن است باعث پدید آمدن گزینه‌های جدیدی برای درمان و بهبود زندگی کسانی باشد که ابتلا به میگرن زندگی آنها را دچار اختلال می‌کند. (سلامت آنلاین/ ترجمه: زری حسین‌زاده)

منبع : سلامت آنلاین