آشنایی با چند بیماری عجیب  ( بخش دوم)

همانطور که خواندید در بخش اول به چند بیماری مانند آلیس در سرزمین عجایب و آلرژی به آب اشاره شد ولی هنوز بیماری های دیگری هستند که حتی شنیدن علائم و اسم آن ها لرزه به جان شما خواهند انداخت. در واقع سندروم هایی مانند جسد راه رونده و … خیلی نادر اند ولی ممکن است در هر انسانی بروز کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا در این بخش شما را با سه سندروم فوق العاده عجیب آشنا کنیم.

 

۳.سندروم جسد راه‌رونده
این سندروم که آن را به نام سندروم کوتارد یا توهم کوتارد هم می‌شناسند، نوعی اختلال روانی است که طی آن فرد باور می‌کند که دارد اندام‌های بدن خود را از دست می‌دهد یا آنکه روح خود را از دست داده و خودش هم مرده است. افرادی که دچار این سندروم می‌شوند معمولا از خوردن و نوشیدن اجتناب می‌کنند چرا که معتقدند اصلا نیازی به خوردن این‌ها نیست چرا که خودشان را افراد زنده‌ای نمی‌پندارند و فعالیت‌های روزمره آنها اغلب شامل سر زدن به قبرستان‌ها به منظور نزدیک‌تر بودن به مرگ است. از طرفی هیچ توجهی به نظافت شخصی و سلامت فیزیکی خود ندارند.
شاید یکی از جالب‌ترین سوژه‌های این سندروم درباره مردی به نام گراهام باشد. او بعد از تلاش برای خودکشی با استفاده از وارد کردن جریان برق در آب حمام، از وان حمام بلند شد در شرایطی که بر این باور بود که مغزش مرده است. خودش در این باره گفت: «فقط احساس می‌کردم که دیگر مغزی ندارم. مدام به پزشکان می‌گفتم که داروهایی که برایم می‌نویسند دیگر هیچ تأثیری رویم ندارند چرا که اصلا مغزی نداشتم.»
مسئله گراهام باعث شد بسیاری از محققان از بریتانیا و بلژیک بخواهند مغز او را اسکن کنند. آنها دریافتند که مغز گراهام شباهت زیادی به مغز فردی داشت که در وضعیت نباتی بود، حتی زمانی که کاملا در هشیاری به سر می‌برد. به طور جزئی در نواحی قدامی و آهیانه مغز او، فعالیت‌های بسیار کمی مشاهده می‌شد. یکی از محققان این پرونده می‌گوید: «من به مدت ۱۵ سال، نتایج اسکن‌های PET را مورد بررسی قرار دادم و تا به حال موردی نظیر این که بتواند سرپا بایستد، با مردم در ارتباط باشد و نتایج اسکنش این‌قدر غیرعادی باشد ندیده‌ام. عملکرد مغز گراهام شبیه فردی است که در بیهوشی یا خواب به سر می‌برد.»
۴.سندروم مردِ سنگی
این سندروم نوعی بیماری ژنتیکی است که در آن عضلات و بافت‌های پیوند‌دهنده مانند رباط‌ها و تاندون‌ها در قالب واکنش به آسیب و به شکل استخوان بازتولید می‌شود و رفته‌رفته یک استخوان‌بندی جدید شکل داده و منجر به بی‌تحرکی می‌شود. انگشت‌های پای از شکل‌افتاده اغلب نخستین علامت سندروم انسان سنگی است که با سفت شدن مفاصل، مشکلات حرکتی و مشکلات تنفسی همراه است.
آمار نشان می‌دهد که بین ۱ تا ۲ میلیون نفر در سرتاسر جهان دچار این بیماری بوده و گفته می‌شود این بیماری به خاطر جهشِ ژن ACVR1 رخ می‌دهد – ژنی که رشد سلولی و تکثیر را در عضلات و بافت‌های پیوندی کنترل می‌کند.
اکثر موارد مربوط به این اختلال ناشی از جهش ژنی خود به خودی است؛ هرچند که گفته می‌شود چنین جهش‌هایی اغلب از والدین به ارث می‌رسد. این سندروم، یک نوع بیماری از بین برنده و فلج‌کننده است. این بیماری باعث آسیب و جراحت مختصری شده و می‌تواند رشد استخوان را در جابه‌جایی با عضلات آسیب‌دیده تحریک کند و هیچ درمان مشخص و مؤثری هم برای آن وجود ندارد.
یکی از موارد این بیماری، مورد ویتنی بوده که در سن ۹ سالگی پزشکان تشخیص دادند که دچار این بیماری شده است، در واقع بعد از آنکه آسیب گردنی او منجر به تورم شدید پشتش شد. تا سن ۱۹ سالگی، در باسن او استخوانی شکل گرفت در حدی که مجبور شد از ویلچیر استفاده کند. در شرایطی که بیماری او در حال وخیم‌تر شدن است، ویتنی در آزمایش‌های بالینی شرکت می‌کند تا دارویی برای تغییر و اصلاح شکل‌گیری استخوان جدید در ارتباط با سندروم او کشف شود.
۵.سندروم دست بیگانه
سندروم دست بیگانه اختلالی است که در قالب فعالیت غیرارادی اما هدفمند در یک دست شناخته می‌شود. برای مثال، فردی که دچار این بیماری است می‌تواند با یک دست دکمه‌های پیراهنش را ببندد، در شرایطی که دست دیگرش بی‌آنکه تشخیص دهد آنها را باز می‌کند. در برخی موارد افرادی که دچار این بیماری هستند، حرکات غیرارادی را در یکی از پاهای خود احساس می‌‌کنند.
در موادر بسیار حاد، این بیماری بسیار پیشرونده می‌شود: گزارش‌ها نشان می‌دهد افرادی که از اشکال حاد این بیماری رنج می‌برند، به طور همزمان خودشان را کشیده می‌زنند در حالی که برخی دیگر از بیماران می‌گویند که دستِ غیرقابل‌کنترل آنها سعی می‌کند خفه‌شان کند.
نتایج اسکن بیمارانی که دچار AHS هستند نشان می‌دهد که این بیماری در نتیجه بروز آسیب و جراحت در نقاطی از مغز رخ می‌دهد که مسئول کنترل حرکت، برنامه‌ریزی و حس تقویتی از جمله جسم پنبه‌ای و لب‌های قدامی، آهیانه و پس‌سری است. چنین جراحت‌هایی ممکن است بعد از سکته مغزی، آن هم به خاطر بیماری‌های پیشرونده عصبی مانند بیماری آلزایمر، تومورهای مغزی و تشنج رخ دهد. گفته می‌شود برخی از جراحی‌های مغز هم می‌توانند سبب بروز این بیماری شوند.
منبع: الو دکتر