brain
مهم ترین و پیچیده ترین عضو بدن ما مغز میباشد و در واقع مغز سلطان بدن است. ولی اینکه مغز پیچیده است دلیل نمیشود که ما دست به تحقیق و بررسی مدل کار کردن آن نزنیم و در عصر تکنولوژی از آنالوگ یا دیجیتال بودن آن سر در نیاریم. اگر بخواهیم به طور کلی حساب کنیم، مغز هم آنالوگ و هم دیجیتال است، به گونه ای که با استفاده از نمونه پردازش سیگنالی که برخی از خواص مشترک هر دو نوع را شامل می شود، کار می کند. در ادامه در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد. با همراه باشید.

پاسخ این سوال که آیا مغز انسان به صورت آنالوگ کار می کند یا دیجیتال، توسط پاول کینگ، مدیر علوم اطلاعات و عصب شناسی محاسباتی در کورآ داده شده است.

بر خلاف یک کامپیوتر دیجیتال، مغز انسان از منطق دودویی یا باینری استفاده نمی کند. اطلاعات به صورت تصادفی بر روی حافظه ما ثبت می شوند. پس از این نظر به راحتی می توان گفت که عملکرد مفز دیجیتالی نیست.

از طرف دیگر، سیگنال هایی که در درون مغز جابه جا می شوند به نظر باینری هستند. بنابراین از این نظر، مغز محاسباتی با استفاده از چیزی شبیه به سیگنال های باینری انجام می دهد.

maghz

حالا اگر به نورون ها توجه داشته باشیم و آن ها را زیر نظر بگیریم، همه جابه جایی ها از طریق مسیرهای بیوشیمیایی انجام می شوند، که تا حدودی شبیه به آنالوگ هستند.  نورون نیز سیگنال های الکتریکی داخلی را در قالب سیگنال های آنالوگ یکپارچه سازی می کند. در همین مقیاس، ورودی های منطقی دیجیتال، با استفاده از ترانزیستورهای داخلی و مقاومت پیاده سازی می شوند.

با همه این حرف ها، مغز بسیار پیچیده تر از این حرف هاست که با مشاهده تعدادی نورون یا رصد جابه جایی سیگنال بتوان عملکرد آن را به خوبی تشریح کرد. از طرفی این مطالعات هنوز در مراحل ابتدایی است و امید می رود که در آینده اطلاعات بیشتری را در مورد مغز پیچیده انسان منتشر کند.

 

منبع: وب سایت کلیک