A collection of colourful pills

دکتر صابریان در خصوص میزان مصرف داروهای مسکن و هم چنین مقدار و زمان مصرف آن نکاتی کاربردی و بسیار مفید را اشاره کرده و در خصوص دلیل این بررسی ها نیز توضیحاتی را مطرح نموده است که با هم آن ها را مشاهده می نماییم. دکتر صابر عربیان، با اشاره به اینکه مسکن ها همچون سایر داروها باید بنا به تجویز پزشک مصرف شوند در گفت‌وگو با سلامت آنلاین بیان کرد: ضد دردها یا در معده باز می شوند یا به دلیل داشتن پوشش، در روده فعال می شوند.
او افزود: ایبوبروفن، مفنامیک اسید و دیکلوفناک از جمله مسکن هایی هستند که چون در معده باز می شوند، بخصوص برای افراد مستعد می توانند عوارض گوارشی ایجاد کنند و به همین دلیل باید با معده پر مصرف شوند. این داروها در صورتی که معده خالی باشد، لزوما باید با دو لیوان آب خورده شوند تا باعث آسیب به مری و عوارض گوارشی و کلیوی نشود.
دکتر عربیان اضافه کرد: اغلب افراد برای جذب سریعتر داروی مسکن، آن را با دندان خرد کرده یا در آب حل می کنند. مسکن هایی که به شکل کپسول هستند یا روکش و پوششی دارند که باید در روده باز شوند به هیچ عنوان نباید بدون مشورت با پزشک در آب حل شوند و آن دسته افرادی که مسکن را برای کاهش مشکلات گوارشی همزمان با داروهای معده مصرف می کنند باید بدانند که مصرف همزمان برخی از داروها ممکن است تداخل ایجاد کرده و برای بیمارعارضه داشته باشد.
وی در خصوص داروهایی که قبل از مصرف باید جویده و سپس بلعیده شوند گفت: برخی بیماران تمایل به جویدن دارو ندارند و می گویند طعم دارو باعث ایجاد تهوع در آنان می شود و بر این اساس دارویی که باید جویده شود را همراه با آب می بلعند، غافل از اینکه اگر این قبیل داروها، همچون آسپرین ۱۰۰ میلی گرم، بدون خرد شدن مصرف شوند در معده باز نشده و قابلیت جذب و اثرگذاری نخواهند داشت.
این دکتر داروساز تصریح کرد: اغلب مسکن ها برای تاثیر بهتر و بیشتر باید همراه با آب خالص مصرف شوند و در خصوص مسکن های حاوی کافئین همچون نوافن و برخی از انواع استامینوفن ها، اگر به همراه چای و قهوه مصرف شوند، این نوشیدنی ها می توانند اثرات کافئین دارو را تشدید کنند.
افردای که قصد دستیابی به اطلاعات دارویی دارند می‌توانند با شماره تلفن ۱۴۹۰ وزارت بهداشت و درمان تماس گرفته و از متخصصان درباره داروهای مصرفی خود مشاوره دارویی بگیرند.