tra-grading-tf

از بیماری تراخم چه میدانید این عارضه چگونه پدید می آید به تازگی با شیوع پراکنده این عارضه در میان ساکنین مرز مشترک زابل با افغانستان مواجه شده ایم پزشکان آلودگی‌های بین مرزی را از علل مهم برای شیوع این اختلال در بینایی میدانند تراخم شایع‌ترین علت کوری چشم است که از نشانه های مهم این عارضه عفونت مزمن چشمی است پزشکان ایرانی در صدد پاکسازی منطقه و بررسی های لازم در زمینه شیوع این اختلال هستند.

مدیر برنامه سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت با اشاره به شیوع بیماری تراخم در مرز مشترک زابل با افغانستان، گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی منطقه مذکور، سریعا مداخلات لازم صورت می‌گیرد.

دکتر فرزاد محمدی با اعلام این خبر افزود: ما به تازگی متوجه شدیم که موارد ابتلا به بیماری تراخم خارج از حد کنترل در نوار مرزی مشترک زابل با افغانستان افزایش یافته است. به همین دلیل با همراهی دانشگاه علوم پزشکی زابل، قرار است موقعیت منطقه را تحلیل کنیم.

مدیر برنامه سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس پیمایش‌هایی که در 15 سال گذشته انجام شده، ایران در مرحله ریشه کنی تراخم قرار داشته‌ است، اما در عین حال به نظر می‌رسد این میزان ابتلا به تراخم در منطقه، به دلیل آلودگی‌های بین مرزی رخ داده باشد؛ به همین دلیل باید سریع‌تر مداخله کنیم.

وی ضمن بیان اینکه بررسی وضعیت منطقه و مداخله سریع، در اولویت وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی منطقه مذکور قرار گرفته‌ است، افزود: مذاکره با انجمن‌های غیردولتی فعال بین‌المللی نیز برای تامین رایگان داروهای این بیماری در دستور کار ما قرار گرفته‌است.

 تراخم نوعی عفونت مزمن چشمی است که موجب التهاب و ترشح چرکی در چشم می‌شود. طولانی شدن بیماری تراخم و تاخیر در درمان آن از عواملی است که منجر به از دست رفتن قسمتی از بینایی تا نابینایی کامل فرد می‌شود. تراخم شایع‌ترین علت کوری چشم به دلیل عفونت بخصوص در جوامع توسعه نیافته است.

ایسنا،