quitting-smoking

 افراد زیادی به دلیل عدم آگاهی از مزایای ترک سیگار نمی توانند انتخاب درست را انجام دهند و لذت آنی بعد از کشیدن سیگار را کنار بگذارند.در این مطلب قصد داریم شما را با لحظه های بعد از ترک سیگار و فواید آن آشنا کنیم.

۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار

ضربان قلب و فشار خون کاهش پیدا کرده و به حد طبیعی می رسد.

۱۲ ساعت پس از ترک سیگار

سطح منواکسید کربن خون کاهش پیدا کرده و به حد طبیعی می رسد.

۲-۱ هفته پس از ترک سیگار

عملکرد سیستم گردش خون و ریه بهبود می یابد.

۹-۱ هفته پس از ترک سیگار

سرفه مداوم و تنگی نفس کاهش می یابد.

عملکرد ریه ها دوباره طبیعی شده و خطر عفونت ریه کاهش می یابد.

 

۱ سال پس از ترک سیگار

خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به نصف خطر ابتلا در افراد سیگاری می رسد.۵ سال پس از ترک سیگار

خطر ابتلا به سرطان های دهان، گلو، مری و مثانه به نصف خطر ابتلا در افراد سیگاری می رسد.

خطر ابتلا به سرطان دهانۀ رحم و سکته مغزی نیز کاهش می یابد .

۱۰ سال پس از ترک سیگار

خطر مرگ ومیر ناشی از سرطان ریه به نصف خطر مرگ و میر در افراد سیگاری می رسد.

همچنین، خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده و حنجره کاهش می یابد.

۱۵ سال پس از ترک سیگار

خطر ابتلا به بیماری های قلبی به حد خطر ابتلا به بیماری های قلبی در افراد غیر سیگاری می رسد.

دخانیات و تنباکو

پرهیز از مصرف دخانیات یکی از موثرترین راه های پیشگیری از سرطان است. کشیدن سیگار عامل ۳۰% مرگ ومیرهای ناشی از انواع سرطان ها  است.

ترک سیگار و پرهیز از مصرف توتون جویدنی – قلیان و پیپ خطرابتلا به  سرطان خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

مصرف دخانیات و تنباکو با افزایش خطر ابتلا به  سرطان های مثانه، دهانۀ رحم، مری، کلیه، دهان، حنجره، حلق، بینی ، ریه، لوزالمعده و معده ارتباط دارد.

دود دست دوم چیست؟

دود دست دوم، دود سیگار یا پیپ روشن به همراه دودی است که از دهان شخص هنگام سیگار کشیدن بیرون می آید.

استنشاق دود سیگار شخص دیگر مانند سیگار کشیدن است.

دود دست دوم،  یک عامل سرطان زا است و باعث ایجاد سرطان ریه در بزرگسالان غیرسیگاری می شود.

همچنین، در صورت زندگی کردن شخص غیرسیگاری با فرد سیگاری احتمال ابتلا به سرطان پستان، سرطان های سر و گردن، حلق و بینی و برخی سرطان های کودکان افزایش می یابد.

با دوری از دخانیات  از بروز بسیاری از سرطان ها جلوگیری کنید

کشیدن سیگار ،قلیان ، پیپ، جویدن توتون و قرار گرفتن در معرض دود توتون موجود در محیط (دود سیگار دست دوم) همگی با افزایش خطر سرطان های ریه، دهان، مثانه، روده بزرگ، کلیه، حلق، حفره بینی، حنجره، مری، لب، معده، دهانۀ رحم، کبد، لوزالمعده و خون مرتبط هستند.

خطر سرطان در افرادی که سیگار می کشند و مشروبات الکلی نیز مصرف می کنند بسیار بیشتر می شود. کارگران سیگاری که با پنبۀ نسوز سروکار دارند به شدت در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه هستند.

منبع : زندگی آنلاین