pv0516_type3_01-opener

تغییرات رژیم غذایی ممکن است در مواجه با غول آلزایمر بی اهمیت به نظر برسد. اما اینجا دلایلی وجود دارد که باور کنید این موضوع چقدر مهم است. سوزان کرافت استاد پیری شناسی و طب سالمندان در آزمایشگاه و مدرسه ی پزشکی در حال مطالعه روی این موضوع است که چگونه آنچه که می خوریم روی مغز ما تاثیر می گذارد.


تغییرات رژیم غذایی ممکن است در مواجه با غول آلزایمر بی اهمیت به نظر برسد. اما اینجا دلایلی وجود دارد که باور کنید این موضوع چقدر مهم است. سوزان کرافت استاد پیری شناسی و طب سالمندان در آزمایشگاه و مدرسه ی پزشکی در حال مطالعه روی این موضوع است که چگونه آنچه که می خوریم روی مغز ما تاثیر می گذارد. این مطالعات انقلابی در زمینه ی پیشگیری و درمان نقص یا زوال مغز خواهد بود. آلزایمر رایج ترین شکل زوال عقل و علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. در اغلب خانواده ها ممکن است وجود داشته باشد اما کمتر از 5% موارد آلزایمر به طور مستقیم توسط تغییرات ژنتیکی ایجاد می شوند و دقیقاً علت این امر مشخص نیست.
امروزه بیشترین تحقیقات در مورد آلزایمر براساس این فرضیه است که علائم این بیماری مرتبط با ذخایر غیر طبیعی پروتئین در مغز با آمیلوئیدی (ژلایت نی) و در هم پیچیدگی این پلاک ها است. ولی هنوز نه این علت و نه درمان های طولانی مدت مورد تایید کامل قرار گرفته است. دکتر لوری رایان می گوید: آلزایمر از طریق مسیرهای متعدد می تواند آسیب برساند، یکی از این مسیرها دیابت نوع 2 است. افراد مبتلا به این بیماری حداقل دو برابر بیشتر در معرض آلزایمر هستند البته دیابت نوع 3 نیز مدتی است مورد بحث قرار گرفته است. در واقع انسولین قند (گلوکز) را از خون شما به حرکت درآورده و به سلول های مولد انرژی می رساند اما مقاومت بدن در برابر انسولین به معنی ترشح انسولین بیشتر از حد برای جبران همان مقدار گلوکز است. به این دلیل بدن شما انسولین اضافه را برای مدتی پمپاز می کند و در نهایت به بالا رفتن میزان قند خون پایان می دهد که این همان دیابت نوع 2 است.
رزیم غذایی سنگین غربی برای قند و چربی اشباع شده
در یک مطالعه که بر روی دو گروه با دو رژیم غذایی غربی و مدیترانه ای در بازه ی زمانی یک ماه انجام شد، افرادی که رژیم غربی را انجام داده بودند در آزمون حافظه نتایج بدتری داشتند. اما کسانی که رژیم مدیترانه ای (حاوی میوه و سبزیجات فراوان) را اجرا کرده بودند پروتئین مرتبط با آلزایمر، کمتر وارد مایع نخاعی آن ها شده بود و به همین دلیل نتایج بهتری داشتند.
مارتاکلرموریس استاد اپیدمیولوژی تغذیه در مرکز پزشکی دانشگاه راش که در حال مطالعه بر روی نقش رژیم غذایی در پیشگیری از بیماری های مزمن مانند آلزایمر است می گوید:« مردم باید بدانند هر چیزی که در دهان خود می گذارند بر روی مغزشان تاثیر می گذارد.»
خوب غذا نخوردن در بلند مدت روی عملکرد سلول های مغز تأثیر می گذارد. اگر خوب غذا نخورید و ورزش کافی نداشته باشید آلزایمر زودتر به سراغتان می آید و زودتر به پیری مبتلا می شوید. توصیه ی او این است که رژیم غذایی مدیترانه ای شامل ماهی های چرب، محصولات تولید شده از آن ها را مصرف کنید و از غلات تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده اجتناب کنید. ورزش کنید و از هر چیزی که باعث مقاومت انسولین می شود بپرهیزید و بدانید تنها دانستن این مطالب به سلامت مغز ما کمک نمی کند بلکه توجه به توصیه های پزشکی و عمل به آنها سلامت جسم و روح ما را تامین می کند و تا حد زیادی سلامت مغز ما تحت کنترل خودمان است.

در این باره بیشتر بخوانید : پیشگیری از آلزایمر با امگا3