khorma

خرما از جمله میوه های گرمسیری است که در جنوب کشور ما و برخی مناطق گرمسیری دنیا کشت میشود. این الماس سیاه، به قدری قدرتمند است که میتواند ما را از سرطان دور نگهدارد. خرما سرشار از فیبر رژیمی است که از جذب کلسترول از دیواره روده جلوگیری می کند و به عنوان ملین از دیواره موکوسی روده بزرگ در برابر مواد شیمیایی سرطان زا محافظت می کند.

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، خرما را ماده غذایی با خواص بسیار زیاد و به عنوان محافظی در برابر مواد شیمیایی سرطان زا دانست.

به گزارش خبرداغ به نقل از شفا آنلاین،فاطمه شفیعی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: خرما، علاوه بر مزه بسیار شیرین و شگفت انگیز، یکی از محبوب ترین میوه ها و منبع سرشاری از کربوهیدرات، فیبر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است.
او ادامه داد: خرما سرشار از فیبر رژیمی است که از جذب کلسترول از دیواره روده جلوگیری می کند و به عنوان ملین از دیواره موکوسی روده بزرگ در برابر مواد شیمیایی سرطان زا محافظت می کند.
شفیعی اضافه کرد: این میوه با داشتن ترکیبات فنولیک، پروسیاندین ها، فلانوئیدها، آنتوسیانین ها، استرول ها و کارتنوئید، دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد میکروب، ضد التهاب، محافظت کننده دستگاه گوارش، کبد و کلیه و تقویت سیستم ایمنی است.
این کارشناس ارشد تغذیه، خرما را منبعی از آنتی اکسیدان های فلانوئید پلی فنولیک دانست که در اصطلاح “تانن” نامیده می شود و تانن ها خاصیت ضدعفونی، ضد التهابی و ضد خونریزی دارند.
شفیعی گفت: خرما منبع خوبی از ویتامینA است(149 واحد بین المللی به ازای 100 گرم) که خاصیت آنتی اکسیدان داشته و برای عملکرد بینایی ضروری است؛ همچنین دارای ترکیبی از فلانوئیدهای مانند بتاکاروتن، لوتئین است، این آنتی اکسیدان ها سلول ها و بافت های بدن را از اثرات سوء رادیکال های آزاد، حفظ می کند.
او با اشاره به اینکه پتاسیم جزء مهمی از سلول ها و مایعات بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشارخون کمک می کند و بدن را از خطرهای حمله قلبی و بیماری های عروقی کرونر قلب حفظ می کند، افزود: خرما سرشار از پتاسیم است به گونه ای که 100گرم خرما حاوی 696میلی گرم پتاسیم است.

منبع: خبر داغ