با این 10 علامت، اوتیسم در کودکان را تشخیص دهید

 

اوتیسم در سنین پایین در خردسالان مشاهده می شود و ریسک ابتلا به آن در سنین طفولیت بسیار بالاست می خواهیم در این مطلب به بررسی علائم بالینی این بیماری بپردازیم آیا برای این بیماری روحی در خردسالان درمانی پیدا شده است یا خیر؟توصیه‌های کلی تغذیه‌ای در کودک اوتیستیک را در ادامه مطلب برایتان آورده ایم با ما همراه باشید و به اطلاعاتتان در مورد اوتیسم بیافزایید.


نوعی از اختلالات رشدی_ عصبی است که با آسیب شدید در تعامل اجتماعی و مهارتهای ارتباطی و نیز وجود رفتارها، علایق و فعالیتهای کلیشه ای مشخص می شود.

تشخیص بالینی بیماری قبل از 3 سالگی است.

رژیم غذایی بدون گلوتن و بدون کازئین در این افراد مؤثر است.

به علت اینکه درمان قطعی برای اوتیسم وجود ندارد، می توان با رعایت یک رژیم غذایی سالم و برنامه ریزی شده در کنار روش های گفتار درمانی و کار درمانی، در بهبود علایم بیماری کمک کرد.

– ? گلوتن پروتئین موجود در غلات است.

– ? کازئین نیز پروتئین موجود در لبنیات است.

به علت اینکه روده گوارشی بیماران اوتیسمی نمی تواند این دو نوع پروتئین را هضم کند، مشکلات گوارشی و عصبی زیادی در این بیماران ایجاد می شود.

توصیه‌های کلی تغذیه‌ای در کودک اوتیستیک

پروتئین ها: توجه به اهمیت پروتئین ها درساختار سیستم ایمنی بدن بهتر است قسمت اعظم پروتئین غذای کودک از انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ تشکیل شود(به علت جذب راحت تر)
میوه‌ها و سبزیجات تازه: میوه‌ها و سبزی‌ها منبع خوب ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و دارای آنزیمهایی می‌باشند که مسئول سم‌زدایی در بدن می باشند .البته این مواد غذایی بهتر است به صورت خام و تازه مصرف شوند .
مصرف شکل معدنی و تصفیه شده آب برای جلوگیری از یبوست به مقدار زیاد توصیه می‌شود.
مواد غذایی سرشار از منیزیم: بادام، کلم بروکلی، اسفناج، سویا ، عدس، تخم کدو و دانه آفتابگردان.

مواد غذایی ممنوع

گندم ،جو (به علت وجود گلوتن و کازئین) و محصولات تهیه شده از آنها باید حذف و یا به شدت محدود شود. این محصولات شامل: انواع نان، شیرینی، بیسکویت، کلوچه، پاستا و … می‌باشند .
لبنیات (به علت وجود کازئین) شامل: شیر، ماست، پنیر، بستنی و خامه باید حذف و یا محدود شده و یا از نوع بدون کازئین آن‌ها مصرف گردد.
تمامی غذاهای آماده: کنسروها ـ چاشنی ها ـ رنگهای مصنوعی ـ  ادویه جات ـ فلفل قرمز ـ شکلات و هرآنچه دارای شکر و یا حتی شیرین کننده های مصنوعی و افزودنی ها و نگهدارنده ها و فسفات می باشد محدود شود .

مواد غذایی ، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید

بعضی از کودکان ASDممکن است دچار کمبود ویتامینهای آ، ب۱، ب۳، ب۵ و همچنین بیوتین، سلنیوم،روی و منیزیم باشند.
مصرف ویتامین های گروه B (در ساختن آنزیمهائی که مغز برای فعالیت خود به آنها احتیاج دارد،نقش دارند) تاثیرات مثبتی شامل : بهبود رفتار ، بهبود تماس چشمی ، افزایش توجه ، و افزایش توانائی یادگیری را بر جای می گذارد.
نیاز به مصرف کلسیم و روی در این کودکان بیشتر است .
مکملهای روغن کبد ماهی ( غنی از ویتامین های آ و د ) باعث بهبود رفتار و تماس چشمی در کودکان مبتلا شده است.
ویتامین ث باعث کمک به عملکرد مغز و کاهش گیجی می شود.
سطوح خونی اسیدهای چرب امگا-۳ در بچه‌های اوتیستیک پایین‌تر از دیگر کودکان می‌باشد. اسیدهای چرب امگا-۳ در ماهی و روغن ماهی یافت می‌شوند . والدین کودکان اوتیستیک که با مکمل امگا-۳ تحت درمان قرار گرفتند، از بهبود سلامت کلی والگوی خواب، کاهش بیش فعالی، و افزایش توجه و مهارت‌های شناختی کودکانشان خبر دادند .