سال هاست که با نزدیک شدن به اربعین حسینی شور و حرارت عاشقان و دلداگان ابا عبد الله حسین علیه السلام سرازیر می شود و برای برای اظهار ارادت و پاسخ به ندای «هل من ناصر ینصرنی» حضرت اباعبدالله(ع)  سختی سفر را به جان می‌خرند و با پای پیاده روانه خاک کوی دوست می‌شوند. در این نوشته می خواهیم شما را با کاملترین و به روز ترین اطلاعات سفر آشنا نماییم:

تاریخچه پیاده‌روی اربعین

در برخی از روایات تاریخی بیان شده است که زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»(متوفی سال 1281 قمری) رسم بوده است،‌ اما در برهه‌ای از زمان به ورطه فراموشی سپرده می‌شود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا می‌شود.

این عالم بزرگوار اولین بار در عید قربان به پیاده‌روی از نجف تا کربلا اقدام کرد که 3 روز در راه بود و حدود 30 نفر از دوستان و اطرافیانش وی را همراهی می‌کردند، نیز با وی بودند، «محدث نوری» از آن پس تصمیم گرفت، هر سال این کار را تکرار کند، ایشان آخرین بار در سال 1319 هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت.

 لوازم مورد نیاز برای راهپیمایی اربعین

در جمع آوری وسایل مورد نیاز نهایت دقت را به خرج دهید و سبک سفر کنید که بار اضافی در مسیر باعث کندی حرکت و نارحتی شما نشود.

– کفش مناسب به عنوان یکی از لوازم اساسی پیاده روی

– مقداری داروی اساسی برای 2 یا 3 روز پیاده روی

– برای جلوگیری از سرما خوردگی لباس‌های مناسب به همراه داشته باشید: جوراب، دستکش، کلاه، پوشش گوش، کاپشن(حتما ماسک برای سهولت تنفس به همراه داشته باشید)

– شما می‌توانید یک قرآن، دعا و زیارت جیبی و یا مداحی مورد علاقیتان به همراه داشته باشید. البته بهتر است این‌ها را در موبایل خود داشته باشید تا درحال پیاده روی گوش فرا داده یا بخوانید.

– کیسه خواب مناسب

نکته مهم: از به همراه داشتن وسایلی از قبیل لپ تاپ، تبلت و هر آنچه اشیای قیمتی محسوب می شوند حتی الامکان پرهیز کنید، وگرنه به خاطر حفظ و نگهداری، هنگام بازرسی‌ها و تحویل به امانات و … به دردسر زیادی خواهید افتاد.

 تمهیدات سلامتی قبل سفر

آمادگی و محیا سازی بدن قبل از سفر و پیاده روی چند روزه برای کاهش مشکلات و سختی های سفر بسیار مفید و کاربردی است برای سهولت پیاده روی چند روزه پیشنهاد می شود این اقدامات را انجام دهید:

1-استفاده از حنا در کف پا

2-استفاده از نوره جهت زدایش موها و جلوگیری از سوختن پاها و زیر بغل ( قبل از استفاده از نوره بدن خشک باشد و بعد از استفاده از نوره ماساژ با روغن بنفشه یا گل سرخ)

3-نرمش و پیاده روی به مدت یک ساعت روزانه یک هفته قبل از سفر

این افراد امسال به پیاده روی اربعین نروند

به دلیل کمبود برخی امکانات مدیران حوزه پزشکی و سلامت درخواست کردند افراد ذیل در پیاده روی عظیم اربعین حسینی شرکت نکند.

1-بیمارن دیالیزی

2-بیماران قلبی

3-افرادی که مشکل حاد تنفسی دارند

مدارک ضروری مورد نیاز

1-گذر نامه

2-ویزا(در صورت داشتن ویزای گروهی برای سهولت ورود و خروج از کشور از ویزای گزوهی کپی رنگی بگیرید که در صورت نیاز به ورود و خروج انفرادی دچار مشکل نشوید)

3-کارت ملی

4-دفترچه بیمه(امسال خدمات درمانی و پزشکی رایگان برای زائران فراهم شده است اما داشتن دفترچه بیمه برای مواقع ضروری لازم است)

5-برگه شناسایی برای افراد بی سواد و سالمندان(برای مفقود نشدن و گم نکردن افراد کم توان،بی سواد و سالمند می توانید مشخصات و شماره تماس فرد سرپرست را روی برگه درج نمایید)

نکات بهداشتی برای زائران اربعین

1-مراقب بیماری وبا باشید. اولین و مهم ترین نکته ی بهداشتی که زائران باید آن را رعایت کنند این است که شستشوی مداوم دست ها را فراموش نکنند

2-زائرانی که بیماری قلبی و دیابت دارند برای جلوگیری از سرماخوردگی لباس های مناسب همراه داشته باشند

3-کرم مناسب برای تاول و عرق سوز همراه داشته باشند.

4-داروهایتان را فراموش نکنید

5-همراه داشتن جوراب به تعداد مناسب و تعویض آن هر شب

 آموزش واژگان پرکاربرد عربی برای زائران اربعین

زبان عمومی مردم عراق، زبان محلی است و استفاده از زبان فصیح در محاورات روزمره مرسوم نیست لذا بهتر است جهت برقراری ارتباط با ایشان، ضمن فراگیری زبان فصیح، برخی لغات و اصطلاحات محلی را نیز فرا بگیرید.

 تمهیدات سلامتی حین سفر

در پیاده روی نیز باید مراقب سلامتی و بیماری باشید،این اقدامات شما را برای تسهیل در پیاده روی و سلامت طی کردین مسیر کمک می کند.

1-همراه داشتن برگه آلوئه ورا جهت سوختگی آفتاب و غیر

2-شستشو پاها و کشاله ران در هنگام استراحت و تجدید وضو

3-استفاده از پودر ضد التهاب پوست در طی سفر

ثواب پیاده‌‌ رفتن به زیارت سیدالشهدا(ع) به روایت امام صادق(ع)

امام صادق(ع) درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده می‌فرماید: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمى‏دارد یک حسنه برایش نوشته ، یک گناه از او محو مى‏فرماید ، یک درجه مرتبه‏اش را بالا مى‏برد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را مامور او مى‏‌فرماید که آنچه خیر از دهان او خارج می‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مى‏‌گویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد ،تو از افراد حزب خدا ، حزب رسول او و حزب اهل‌بیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید ، آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد.(کامل الزیارات ص134)

تقسیم بندی استان ها برای خروج زائران اربعین

امسال به منظور هدف مندی و ارائه خدمات رفاهی و درمانی بهتر تقسیم بندی خروج  زائران اربعین حسینی در نظر گرفته شده است که  که مردم به بهترین نحو و بدون ازیاد و ازدحام بتوانند با روادید از مرز عبور کنند.

فاصله مرز مهران تا کربلا: ۲۸۰ کیلومتر (نزدیک ترین مرز زمینی به کربلا)

فاصله مرز چذابه تا کربلا: 350 کیلومتر

فاصله مرز شلمچه تا کربلا:535 کلیومتر

چقدر پول برای پیاده‌روی اربعین لازم است

الف: ایاب و ذهاب:

هزینه تهران تا مرز: ۵۰۰۰۰ تومان

هزینه مرز تا نجف: ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان (دینار یا دلار)

هزینه کربلا تا مرز: ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان (دینار یا دلار)

هزینه مرز تا تهران: ۶۰ هزار تومان

هزینه پرواز هوایی به نجف: ۶۰۰ هزار تومان

هزینه پرواز هوایی به تهران: ۶۰۰ هزار تومان

ب: گذرنامه، ویزا و عوارض:

۱- گذرنامه: (حدودا یک هفته طول می کشد)

حساب گذرنامه ۷۵۰۰۰ تومان
ثبت گذرنامه  ۱۷۰۰۰  تومان
پوشه ۶۵۰۰ تومان
حساب شهرداری ۳۷۵۰ تومان

۲- ویزا

اگر برای ویزا از طریق کارگزاری های حج اقدام شود: ۴۳ دلار ویزا

اگر به مرز زمینی یا هوایی [در فرودگاه نجف] بروید (با ثابت ماندن شرایط فعلی): ۱ دلار

 آشنایی با فرهنگ مردم عراق و نقشه این کشور

عراق کشوری است با شهرها و روستاهای فراوان. مردم عراق با توجه به شرایط تاریخی و کنونی خود و مسایل قومی، مذهبی و… دارای آداب اجتماعی، رسوم، خلقیات و رفتارهای فرهنگی خاص خود هستند که قبل از هر چیز جالبترین ویژگی مردم عراق از نظر خود را خواهم آورد. عراقی ها در صورت نیکی دیدن از کسی در اولین فرصت آن را به بهترین وجه جبران خواهند کرد .

مهمان نوازی های جالب عراقی ها:

التماس می کنم به خانه ام بیایید

پذیرایی اولیه با چای و وای فای

ماساژ و واکس نذری

 اطلاعات ضروری سفر

فاصله نجف تا کربلا: ۸۰ کیلومتر

تعداد روزهای پیاده روی: ۳ روز

تعداد عمود ها: ۱۴۵۲ ستون

فواصل عمود ها: ۵۰ متر

تعداد روز پیشنهادی: ۳ روز

ساعات پیاده روی در هر روز: ۸ تا ۹ ساعت

ساعت پیشنهادی شروع پیاده روی: نماز صبح یا پیش از نماز صبح

ساعت پیشنهادی اتمام پیاده روی: پیش از غروب تا حداکثر نماز مغرب

شماره‌های مهم

پلیس: 122104

آمبولانس: 122

اورژانس: 104

افراد گمشده: 07801300561

احکام شرعی: 07814651353

اداره مرکزی: 07801004758

 پرسش و پاسخ های مهم

آیا نیاز به حمل مواد خوراکی داریم؟

خیر! تقریباً می توان گفت همه نوع خوراکی در طول مسیر به صورت رایگان در اختیار است! در خیلی از موارد صاحبان موکب ها (هیئت هایی که بین راه چادر زده اند) به اصرار شما را مجبور می کنند از خوراکی های آنها بردارید.

این موکب ها چیست و چه تعداد در مسیر موکب هست؟

از ابتدای مسیر تا انتهای مسیر تقریباً تمامی طول مسیر به وسیله چادر ها یا سازه هایی تقسیم بندی شده است که هیئت هایی از سراسر عالم مسئولیت این چادر ها را بر عهده دارند! البته قریب به اتفاق این هیئت ها قبیله های عراقی هستند. عراقی ها به هیئت، موکب می گویند.

سرویس بهداشتی و وضعیت بهداشت مسیر چگونه است؟

هرچند که جمعیت زیادی در مدت زمان کوتاهی در این مسیر تردد می کنند اما به لطف اهل بیت(ع) و عشق خدام الحسین(ع) مسیر از لحاظ بهداشتی وضعیت مناسبی دارد و همچنین سرویس های بهداشتی (حمام و توالت) به صورت مرتب توسط خادمان تمیز می شود و اغلب سطح بهداشت در وضعیت نسبتاً خوبی قرار دارد. هرچند پیشنهاد می شود در کوله همراهتان یک صابون داشته باشید.

محل خواب و استراحت چگونه است؟

بعضی از موکب ها طوری شرایط موکب را طراحی کرده اند که محل استراحت زائرین باشد. در این موکب ها پتو و بالش و سایر ملزومات یافت می شود و معمولاً در هر ساعتی عده ای در این موکب ها مشغول استراحت هستند.

مشت و مال زائرین! در طول مسیر موکب هایی را خواهید دید که زائرین را مشت و مال می دهند! بعضی توسط دستگاه و بعضی به صورت سنتی و حرفه ای! حتی در مواردی پاهای خسته و خاکی زائرین را به زور می شویند! حتی ناراحت می شوند اگر شما اجازه ندهید که پاهایتان را بشویند!

ایستگاه های امدادی و توزیع دارو و ملزومات پزشکی. در طول مسیر ایستگاههای امدادی تعبیه شده است که اگر مشکلی برای کسی پیش آمد با مراجعه به این ایستگاه ها از خدمات پزشکی بهره مند شود. در طول مسیر هلال احمر ایران نیز ایستگاههایی دارد که به زائرین خدمات می دهد.
ایستگاه های فرهنگی. در این ایستگاه ها بسته های فرهنگی از مداحی تا پوستر و مطالب و بروشور های فرهنگی توزیع می شود.
گرد آوری و تدوین: آرش توکلی
هرگونه استفاده و کپی برداری با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.