2c4980302c9cbb9fbd9d09a89d975671چه اطلاعاتی در مورد میوه هایی ماند گلابی ،به و پرتقال دارید ؟ارزش تغذیه ای این میوه ها چه میزان اطلاع دارید ؟نقرس، آرتروز و رماتیسم ،تقویت حافظه  و تمرکز حواس با مصرف گلابی  و همچنین رفع اسهال و استفراغ و تقویت قلب و مغز و روح نیز می توانید از میوه به استفاده کنید و همچنین برای کاهش شدت علایم سرماخوردگی و رفع بدبویی دهان و از بین بردن کم خونی بدنتان از پرتقال کمک بگیرید.

گلابی:

گلابی اعصاب را آرام، عملکرد غدد داخلی و فشار خون را تنظیم، خون را تصفیه و کلیه‌ها را تمیز می‌کند.
گلابی برای تنبلی روده‌ها، بیماری‌های گلو، ضعف بدن و کم خونی نیز مفید است.
گلابى اشتهاى شما را براى خوردن غذاهاى چرب کم مى کند.
خوردن گلابی موجب زیبا شدن پوست می شود.
گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد. افرادی که یبوست دارند سعی کنند 1 تا 2 عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله 1 لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود.
گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.
گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.
پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.
کسانی که مبتلا به  فشار خون  هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .
گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.
ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان  به خصوص در زنان یائسه  جلوگیری می کند.
موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه  و تمرکز حواس مفید است.
گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.
گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است .
گلابی ترشح بزاق را افزایش می دهد ،در نتیجه هضم غذا را آسان می کند . پس پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است.
فیبر موجود در گلابی لینین است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون  بسیار مؤثر است.

pear-health-fact-graphic

 

به:

به بخورید، چون باعث افزایش هوش و ذکاوت، تقویت قلب، زیبایی رنگ رخسار، آرامش اعصاب و رفع بیم و اضطراب می‌شود و چشم را جلا می‌دهد.
پیامبر(ص) فرمودند: به زنان باردارتان به دهید چون باعث زیبایی و خوش‌اخلاقی فرزند می‌شود.
به انواع ترش و شیرین و ملس دارد. ترش آن طبع سرد و شیرینش طبع گرم دارد و ملس آن رو به اعتدال می‌رود.
به زرد و رسیده را می‌توان به صورت خام مصرف کرد و بهتر است یک قسمت آن را با سه قسمت سیب رنده شده مخلوط کرد و به صورت پالوده خورد.
به مقوی کبد و معده است و در التیام نفخ، اثرگذار و هضم‌کننده خوبی است.
رحم را تقویت می‌کند و مانع سقط جنین می‌شود و از ویار زنان باردار می‌کاهد.
درمان‌کننده اسهال و استفراغ است.
بوییدن انواع معطر به، باعث تقویت قلب و مغز و روح می شود.
مصرف آن معده را تقویت می‌کند و از صعود بخارهای معده به سمت مغز و ایجاد بدبویی دهان جلوگیری می‌کند.
به ترش مسهل است، استفراغ را بند می‌آورد و چون دارای طبع سرد و خشک است عصاره آن در رفع تشنگی مفید است.
به شیرین نیز طبع گرم و سردی دارد و باعث نشاط و تقویت قوای قلبی و مغزی می شود.

 

1241

پرتقال:

تخریب کلسترول:

رژیم های غذایی سرشار از ویتامین C، به حفاظت در برابر بیماری های قلبی کمک می کند. این ویتامین از LDL  در برابر تخریب اکسیداتیو توسط رادیکال های آزاد حفاظت می کند LDL  تخریب شده سبب انسداد شریان ها و ابتلا به بیماری های قلبی می گردد.

سرماخوردگی:

دریافت کافی ویتامین C‌ به کاهش شدت علایم سرماخوردگی و طول مدت آن کمک می کند.

سرطان:

پرتقال و‌ آب آن سرشار از ماده مغذی گیاهی هسپریتین (hesperitin) هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی، عصاره هیسپریتین سبب مهار رشد سلول های سرطانی سینه و تشکیل تومور شده است. هسپریدین (یکی از انواع هسپریتین) به پیشگیری از بروز سرطان حفره دهانی کمک می کند. پوست پرتقال دارای مواد مغذی گیاهی به نام نوبیلتین و تنجرتین است که سبب متوقف کردن حملات سلول های سرطانی می شود. آب پرتقال سرشار از ماده مغذی گیاهی لیمونوئید است که آن هم دارای خواص ضد سرطانی می باشد.

افرادی که به طور منظم از مرکبات استفاده می کنند، تا 60 درصد کمتر به سرطان معده مبتلا می شوند. احتمالا ویتامین C در مرکبات سبب مهار تشکیل مواد سرطان زا در معده می شود.

ویتامین C به پیشگیری از گاستریت (نوعی التهاب لایه های پوششی دیواره معده) که خود عاملی برای تشکیل سلول های سرطانی در معده است، کمک می کند.

فیبر مرکبات از نوع نامحلول است، بنابراین به افزایش حجم مدفوع و سرعت بخشیدن به حرکت آن در دستگاه گوارش کمک می کند. به این ترتیب یکی از روش های پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ، مصرف منظم و فراوان انواع مرکبات است.

بسته نشدن لوله عصبی در جنین:

پرتقال دارای فولات است که به همراه قرص های اسید فولیک به پیشگیری از بروز اسپینا بیفیدا (بسته نشدن لوله عصبی) در جنین کمک می کند. لذا به مادران باردار مصرف منابع اسیدفولیک از جمله پرتقال توصیه می شود.

آب مروارید:

عدسی های چشم انسان به طور طبیعی حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C  می باشد. افرادی که کمتر از 125 میلی گرم ویتامین Cدر روز مصرف می کنند، 4 برابر بیشتر با خطر ابتلا به آب مروارید، در مقایسه با افرادی که بیش از 500 میلی گرم در روز مصرف دارند، مواجه می باشند. بنابراین مصرف مرکبات به حفاظت از عدسی ها در برابر آب مروارید کمک می کند.

کم خونی:

ویتامین C به افزایش جذب آهن در رژیم غذایی کمک می کند. خصوصاً در افراد گیاهخوار افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین C از قبیل مرکبات، برای کاهش خطر ابتلا به کمبود آهن که سبب کم خونی می شود، ضروری است.

پرتقال به طور خاص به دلیل دارا بودن فولات برای پیشگیری از کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک مفید می باشد.

9