55

شاید شما نیز از آن دسته افراد باشید که تصمیم گرفته اید رژیم غذایی گیاهخواری در پیش گیرید و یا افرادی را در اطراف خود داشته باشید که لب به هیچ نوع گوشتی نمی زنند. افراد گیاهخوار بیشتر از تخم مرغ و سویا جهت رفع نیاز های بدنشان استفاده می کنند.

 

اینکه غذاهای متنوعی را نمی توان با سویا و سبزی های مختلف تهیه کرد و رژیم غذایی هفتگی اش به چند غذا محدود می شود او را آزار می دهد. اگر شما هم گیاهخوارید یا مشکلی مشابه مشکل دوست من دارید، «همبرگر سویا» می تواند پیشنهاد مناسبی برای تنوع بخشیدن به ذائقه تان باشد.

 

 

مقدار کالری

 

موادغذایی این همبرگر، در مجموع دارای ۶۱۰ کیلوکالری انرژی هستند و در صورت تهیه شدن ۴ همبرگر از این مواد هریک از آنها بیش از ۱۵۰ کیلوکالری انرژی خواهندداشت. البته از آنجا که این غذا با سبزی و نان میل می شود، حداقل ۲۰۰ کیلوکالری به انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.

 

 

همراه این غذا

 

این ساندویچ با نان سرو می شود و به شما توصیه می کنیم نان سبوس دار را انتخاب و انواع سبزی های تازه را در کنار این غذا سرو کنید. شما می توانید به این منظور از گوجه فرنگی گرفته تا کاهو و فلفل دلمه ای استفاده کنید. البته نوشیدنی تان نیز می تواند یک لیوان آبمیوه تازه یا حتی یک لیوان آب معمولی باشد.

 

طـرز تـهـیـه

 

کاسه ای بزرگ را بردارید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید و خوب بکوبید تا به شکل خمیری یکدست درآید. حالا خمیر را به ۴ قسمت تقسیم کنید و هریک را به صورت همبرگرهای پهنی شکل دهید و در تابه ای داغ بیندازید تا با حرارت ملایم دو طرف آنها سرخ شود. به این ترتیب همبرگر گیاهی شما آماده خواهد بود.

 

مـواد لازم (برای ۴ نفر)

 

لوبیای چشم بلبلی پخته/۵قاشق غذاخوری/۱۱۰کیلوکالری

 

نخودپخته/۵قاشق غذاخوری/۱۱۰کیلوکالری

 

سویا/۷قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری

 

تخم مرغ/۱عدد/۱۰۰کیلوکالری

 

آرد نخودچی/۱قاشق غذاخوری/۲۰کیلوکالری

 

عصاره سبزیجات/۱عدد/۰کیلوکالری

 

روغن مخصوص سرخ کردن/۱قاشق غذاخوری/۹۰کیلوکالری

 

پیشنهاد سرآشپز

 

سامان گلریز

 

مدرس آشپزی

 

۸ راز همبرگر گیاهی

 

اطراف ما افراد بسیاری هستند که گیاهخوارند یعنی به هر دلیل از خوردن انواع گوشت امتناع می کنند. در بیشتر موارد آنها سویا را جایگزین گوشت کرده اند. البته طعم خاص سویا یکی از شکایت?هایی است که اغلب افراد دارند و همواره در پی راه حلی برای آن هستند. قبل از هر چیز باید گفت از انواع ادویه ها می توان برای مزه دار کردن سویا و برطرف کردن طعم خاص آن استفاده کرد. با مخلوط کردن انواع حبوبات با سویا می توان غذایی خوشمزه مانند همبرگر گیاهی تهیه کرد البته در صورتی که نکته های زیر مورد توجه قرار گیرد:

 

 

۱. این غذا نفاخ است. به همین دلیل توصیه می شود حبوبات را قبل از مصرف ۲۴ ساعت در آب خیس و چند بار آبشان را عوض کنید.

 

 

۲. سویا نیز بهتر است قبل از مصرف خیس بخورد و بعد از چند بار عوض کردن آب آن، یک بار در شیر خیسانده شود. این کار باعث خواهد شد طعم غذا خوشمزه تر شود.

 

 

۳. برای آنکه طعم سویا از بین برود و بوی خاص آن گرفته شود، بهتر است به آن عصاره سبزیجات افزود یا اینکه از ادویه هایی مانند ادویه کاری، زعفران و زردچوبه استفاده کرد.

 

 

۴. اگر بعد از مخلوط کردن مواد، خمیر به دست آمده چندان سفت نبود، بهتر است به آن آرد نخودچی اضافه کنید. این کار را آرام انجام دهید و هر زمان که خمیرتان به اندازه کافی سفت شد، افزودن آرد را قطع کنید.

 

 

۵. توجه داشته باشید سویای به کار رفته در غذا کهنه و کپک زده نباشد و بسته بندی شفافی داشته باشد. بهتر است سویا را از فروشگاه های معتبر بخرید و محصول تولید کننده های مطرح را انتخاب کنید.

 

 

۶. روغنی که برای طبخ همبرگرها استفاده می شود باید بسیار کم باشد و همبرگرها در حرارت ملایم پخته شوند البته این موضوع به ضخامت همبرگرها نیز بستگی دارد زیرا هر چه همبرگرها ضخیم تر باشند، باید در روغن بیشتری سرخ شوند و اگر همبرگر نازک است، می توان آن را در حداقل روغن نیز سرخ کرد.

 

 

۷. برای خوش طعم تر شدن ساندویچی که با این همبرگرها تهیه می شود، می توانید سطح نان همبرگر را با پنیر فتای کم نمک آغشته کنید و سپس همبرگر را روی آن قرار دهید.

 

 

۸. یادتان باشد یکی از سبزی هایی که همراه این ساندویچ توصیه می شود استفاده شود، فلفل دلمه ای قرمز است. برای آماده سازی این سبزی کافی است آن را کباب کنید و در کیسه فریزر قرار دهید تا داخل کیسه عرق کند. آنگاه پوست آن را بگیرید و در کمی کره تفت دهید و در ساندویچ بگذارید.

 

اگر چاق هستید

 

این غذا را با حداقل روغن تهیه و آن را با انواع سبزی های بخارپز شده و خام میل کنید. مثلا می توانید آن را با قارچ، کاهو و گوجه فرنگی بخورید. به این ترتیب فیبر زیاد و کالری کمی دریافت خواهید کرد.

 

اگر فشارخون دارید

 

بهتر است سیب زمینی و هویج را به عنوان سبزی هایی که به کنترل فشارخون کمک می کنند، استفاده کنید. نمک مصرفی تان را هم به حداقل برسانید و ساندویچ را با دوغ کفیر یا شربت آبلیموی تازه میل کنید.

 

اگر یبوست دارید

 

این غذا را در فر به صورت گریل شده تهیه و هنگام مصرف روی آن یک قاشق مرباخوری روغن زیتون بریزید. از سبزی هایی مانند فلفل دلمه ای و لوبیای سبز همراه آن استفاده کنید و به این ترتیب میزان فیبر دریافتی تان را افزایش دهید. البته نباید فراموش کنید نوشیدن مرتب آب نیز به کاهش شدت یبوست کمک خواهد کرد.