۱.موز و هویج نخورید، چون سرشار از کربوهیدرات و قند هستند
میزان کربوهیدرات و قند برخی غذاهای خاص (و حتی غذاهای سالم) مانند موز و هویج در مقایسه با میوه‌ها و سبزیجات کمی بیشتر است. اما نکته دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که با مصرف بیش از حد هر کدام از آنها به فرد چاقی تبدیل نمی‌شوید.
یک موز کوچک حدود ۲۳ گرم و یک سیب کوچک، ۲۱ گرم کربوهیدرات دارد. اگر در تلاشید وزن‌تان را کم کنید، باید حواستان به میزان کلی مصرف قند و کربوهیدرات‌تان باشد (حتی اگر این میزان با مصرف غذاهایی مانند میوه تأمین شود)، اما این به این معنا نیست که نمی‌توانید یک روز بعد از صرف شام، یک فنجان توت‌ها بخورید یا صبح روز بعد در بلغور جودوسرتان، موز بریزید و بخورید.
راز قضیه در این است که هیچ چیزی را زیاد مصرف نکنید. به این توصیه وفادار بمانید و زیاد به چغندر داخل سالاد گیر ندهید. هم‌چنین کربوهیدرات‌هایی که به طور طبیعی در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند در دسته مشابه قند آب‌نبات، کیک و کلوچه‌ها قرار ندهید.
۲.از گلوتن دوری کنید
اگر مبتلا به سلیاک نیستید یا به گلوتن حساسیت ندارید، رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن چندان لازم و ضروری نیست و حتی می‌تواند باعث اضافه‌وزنتان شده و شما را ترغیب کند ترکیبات صنعتی ناسالم مصرف کنید. یک رژیم غذایی سالم برای هر کسی باید به طور طبیعی تا حد زیادی فاقد گلوتن باشد.
اگر رژیم غذایی کامل و سالمی متشکل از سبزیجات، میوه، پروتئین کم‌چرب، چربی‌های سالم همراه با مقدار مناسبی غلات کامل فرآوری‌نشده دارید،‌ دیگر نیاز نیست گلوتن بیشتری مصرف کنید. مشکل اینجاست که اکثر ما گلوتن را در قالب غذاهای ناسالمی مانند پاستا،‌ کیک و نان‌های غلات بدون سبوس مصرف می‌کنیم. در حالی که بسیاری از افراد رژیم‌ غذایی فاقد گلوتن را دنبال می‌کنند، این مسئله را در قالب گذرگاهی امن و مطمئن برای مصرف محصولات بدون گلوتن می‌دانند؛ مثلا برای صبحانه چهار تکه نان بدون گلوتن و بعد از ناهار دو کلوچه بدون گلوتن می‌خورند. اما دوستان عزیز، کلوچه همان کلوچه است و فرقی نمی‌کند که بدون گلوتن باشد یا نه. محصولات بدون گلوتن، معمولا چربی، ‌قند و کالری کمتری نسبت به محصولات سنتی نظیرشان ندارند.
۳.زرده تخم‌مرغ را نخورید، فقط به سفیده بچسبید
هنوز ترجیح می‌دهید املت‌تان با سفیده تخم‌مرغ درست شود؟ بهتر است دیگر این کار را نکنید. تحقیقات نشان داده که هیچ ارتباط مستقیمی بین مصرف منظم تخم‌مرغ کامل و افزایش خطر بیماری قلبی وجود ندارد. دستورالعمل‌های رژیمی برای آمریکایی‌ها با حذف هر نوع کاهش توصیه‌شده کلسترول رژیمی (که تخم‌مرغ‌ها سرشار از آن هستند) با این برنامه منطبق شد؛ چرا که متخصصان دریافتند تخم‌مرغ هیچ تأثیری بر کلسترول خون ندارد؛ چیزی که بسیاری از ما که خود را متخصص غذایی می‌دانیم تا سال‌ها به شایعاتی درباره‌اش اکتفا کردیم.
هم‌چنین تحقیقات نشان می‌دهد افزودن بیش از یک تخم‌مرغ به رژیم غذایی در طول روز خطر سکته مغزی را کاهش خواهد داد. تخم‌مرغ کامل حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با التهاب مبارزه کرده و از طرفی معدن ویتامین D ، B12 و سلنیوم معدنی، روی و آهن محسوب می‌شود. زرده تخم‌مرغ جزو غنی‌ترین منابع کلین بوده که ماده مغذی ضروری و مهمی برای سلامت مغز است.
۴.همه کالری‌ها با هم برابرند؛ مراقبشان باشید
در شرایطی که کنترل میزان مصرف کلی کالری اهمیت فراوانی دارد، ۱۰۰ کالری کاپ‌کیک و یا چوب شور به اندازه ۱۰۰ کالری آووکادو یا بادام نیست. این غذاها به موازات مواد مغذی‌ای که در اختیار بدن‌تان می‌گذارند، تفاوت‌های عمده‌ای با هم دارند؛ مثلا کاپ‌کیک قند و چربی‌های ناسالم به بدن می‌دهد؛ در شرایطی که پوره آووکادو حاوی فیبر، چربی سالم و آنتی‌اکسیدان است. هم‌چنین با توجه به این‌که مواد مغذی آنها چطور بر میزان گرسنگی شما اثر گذاشته و چه نقشی در اشباع نگه داشتن شما دارند، با هم تفاوت دارند؛ هر دوی این موارد بر وضعیت غذا خوردن ما و نیز افزایش یا کاهش حجم دور شکم‌مان تأثیر عمده‌ای می‌‌گذارند.
۵.همیشه غذاهای کم‌چرب را انتخاب کنید؛ چربی چاقتان می‌کند
چربی دوست شماست. چربی باعث چاقی شما نمی‌شود. اما محققان دریافته‌ا‌ند که رژیم غذایی‌ای که میزان چربی آن کم و کربوهیدرات آن زیاد است باعث افزایش وزن‌تان خواهد شد. همه ما می‌دانیم که ۳۰ درصد از کالری شما از چربی تأمین می‌شود. این بدان معناست که در هر غذا، جایگاهی برای چربی آن وجود دارد.  غذاهایی با چربی کم زمانی که چربی از آنها حذف می‌شود دارای قند اضافی خواهند بود (تا طعم و مزه‌ی بهتری پیدا کنند) این مسئله باعث می‌شود که کمتر احساس اشباع بودن داشته باشید و اشتهایتان برای خوردن بیشتر شود.

منبع: خبرپو