محققان می‌گویند، نگرانی مداوم از ابتلا به حمله قلبی موجب می‌شود احتمال بروز این عارضه در فرد بیشتر شود.

مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه برگن نروژ نشان می‌دهد افراد نگران دو برابر بیش از دیگران در معرض ابتلا به درد قفسه سینه یا حمله قلبی در مقایسه با افرادی که در مورد سلامتشان نگرانی و اضطراب ندارند هستند.به گفته دکتر لاین ایدنبرگ، سرپرست گروه تحقیق، افراد مبتلا به میزان بالای اضطراب در رابطه با سلامت در حدود ۷۰ درصد در معرض ریسک بیماری قلبی قرار دارند.

وی می‌افزاید، حتی میزان نسبتا پایین اضطراب می‌تواند موجب این ریسک در مقایسه با افراد بدون علائم اضطراب در مورد سلامت شود.

در این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۷۰۰۰ فرد حاضر در مطالعه سلامت نروژ را جمع‌آوری کردند. شرکت‌کنندگان که همگی بین سال‌های ۱۹۵۳ تا ۱۹۵۷ به دنیا آمده بودند، دو پرسشنامه در رابطه با سلامت، سبک زندگی و میزان تحصیلاتشان تکمیل کردند. به علاوه آن‌ها بین سال‌های ۱۹۹۷ و ۱۹۹۹، تحت معاینه جسمانی شامل آزمایش خون، وزن، قد و فشارخون قرار گرفتند.

میزان اضطراب هر فرد نیز در مورد سلامتش ارزیابی شد. تیم تحقیق دریافت تنها بالغ بر ۷۰۰ نفر دارای نمراتی بودند که نشان‌دهنده اضطراب آنها در مورد سلامتشان بود. تمامی افراد تا پایان سال ۲۰۰۹ تحت نظر بودند.

در تمامی آنها، ۳ درصد شرکت‌کنندگان (۲۳۴ نفر) مبتلا به حمله قلبی یا درد سینه حاد در طول مدت مطالعه شدند. میانگین زمان اولین حمله در حدود ۷ سال بود. محققان دریافتند نسبت افراد مبتلا به بیماری قلبی در بین افراد نگران در مقایسه با افراد غیرمضطرب دو برابر بود؛ یعنی ۶ درصد مقابل ۳ درصد.

منبع: سلامت نیوز