sektemaghzi

سکته مغزی از زمان گذشته در بین افراد جامعه وجود داشته اما امروزه به دلایل کمبود تحرک،تغییر در تغذیه افراد و استفاده بیش از حد از غذاهای شور و پرچرب سکته مغزی در بین جوانان نسبت به نسل قبل افزایش چشمگیری داشته است.

مطالعه محققان نشان می دهد نرخ سکته مغزی در متولدین 1945 تا 1954 میلادی کمتر از افرادی است که 20 سال کوچکتر هستند.

 آمار منتشر شده در این گزارش به قرار زیر است:

– نرخ سکته در افراد 35 تا 39 سال بیش از دو برابر افزایش یافته است،

– نرخ سکته در افراد 40 تا 44 سال دو برابر افزایش یافته است،

– نرخ سکته در افراد 45 تا 54 سال، 68 درصد افزایش یافته استف

– نرخ سکته در افراد 55 سال به بالا بین سال های 1995 تا 2014 میلادی کاهش یافته است.

نتایج این تحقیقات در نشریه American Heart Association منتشر شده است.

سکته مغزی به دلیل وقفه ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ ها بوجود می آید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می شود و بخشی از بافت مغز آسیب می بیند.

این در حالی است که در ایران نیز سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر اعلام شده است.

به گفته دکتر مسعود مهرپور دبیر انجمن سکته مغزی، هر پنج دقیقه که می گذرد، یک تن در کشور دچار سکته مغزی می شود؛ به عبارت دیگر، هر روز 288 تن از هموطنان سکته مغزی می کنند که شمار آنان را اگر جمع ببندیم از صد هزار تن در سال بیشتر می شود. اندازه گیری مرتب فشار خون و درمان فشار خون بالا، کنترل ضربان نامنظم قلب، پرهیز از استعمال دخانیات، اندازه گیری مستمر کلسترول خون و جلوگیری از افزایش آن، اجتناب از مصرف الکل، کنترل قند خون و درمان اختلالات گردش خون، از مهمترین روش های کاهش احتمال سکته مغزی است.

منبع:خبرپو